Šport > Nogomet
9603 ogledov

Nori dnevi: Mbappé in Ronaldo se selita!

Kylian Mbappé Cristiano Ronaldo Profimedia
Do konca poletnega prestopnega roka je manj kot en teden, zato je na nogometni tržnici zelo živahno.

Ni jasno, kje bosta kariero nadaljevala Francoz Kylian Mbappé in Portugalec Cristiano Ronaldo. Prvi si iz Paris Saint-Germaina želi v madridski Real, drugi pa naj bi po poročanju tujih medijev Juventus zamenjal za Manchester City.

Po turbulentni sezoni in pol, na kar je vplivala pandemija novega koronavirusa, so med letošnjim poletjem najbogatejši nogometni klubi znova pridno zapravljali. Tako je prišlo do dveh nakupov, ki se uvrščata med deset najdražjih prestopov v zgodovini: Chelsea je za Romeluja Lukakuja odštel 115 milijonov evrov, City pa za Jacka Grealisha 117 milijonov.

Pep Guardiola Man City "Čez dve leti ..." Šport Guardiola šokiral navijače svojega kluba

Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia

Najboljše pa naj bi po pisanju tujih medijev šele prihajalo. V četrtek zvečer je francoski časnik L'Equipe poročal, da sta španski Real Madrid in francoski PSG vendarle začela pogajanja o prestopu Mbappéja. Španci so za 22-letnika ponudili kar 180 milijonov evrov, deset milijonov od tega v obliki bonusa, kar so Parižani zavrnili.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je predsednik PSG Nasser al Khelaifi sicer dejal, da se stališče kluba o prihodnosti mladega francoske zvezdnika, za katerega so štiri leta nazaj odšteli 180 milijonov, ni spremenilo in si ga želijo obdržati v svojih vrstah, tudi po prihodu argentinskega zvezdnika Lionela Messija iz Barcelone. Parižani so Mbappéju leto pred iztekom pogodbe ponudili novo, a je ta ni sprejel.

Harry Kane Tottenham Tržnica Šport Nepričakovan konec najdaljše poletne sage

Prestopni rok se bo končal 31. avgusta ponoči.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

 

Juventus pa naj bi se odločil zapustiti portugalski petkratni dobitnik zlate žoge, Ronaldo, ki ga pogodba s Torinčani sicer veže do leta 2022. Ker so njegovega agenta Jorgeja Mendesa opazili v Torinu, so govorice vse glasnejše. Pretekli teden je 36-letnik zanikal govorice o povratku v Real, zdaj pa naj bi bil okvirno že dogovorjen s Cityjem, mestnim rivalom Uniteda, kjer je Ronaldo igral pred selitvijo v špansko prestolnico.

Edina težava, ki obstaja pri tem dogovoru, naj bi bilo plačilo odškodnine, kot poroča Sky Sport Italia pa naj bi kapetan portugalske izbrane vrste že spraznil svojo omaro v slačilnici Juventusa.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je novinarjem danes potrdil, da portugalski zvezdnik ne želi več igrati za torinsko moštvo. "Včeraj mi je Ronaldo povedal, da nima več namena igrati za Juventus, zato ga jutri tudi ne bo v postavi," je dejal Allegri pred tekmo italijanskega prvenstva z Empolijem. Ronaldo naj bi se danes tudi že poslovil od svojih soigralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice