Šport > Nogomet
2835 ogledov

Hud incident v Franciji, navijači davili nogometaše

Print Screen
Tekma tretjega kroga francoske Ligue 1 je bila zaradi vdora navijačev na zelenico prekinjena v 75. minuti.

Tekmo francoskega prvenstva v Nici je zaznamoval hud incident, v katerem je bilo lažje poškodovanih več nogometašev Marseilla.

Stvari so ušle izpod nadzora v 75. minuti, ko je napadalni vezist gostujoče ekipe Dimitri Payet odgovoril na provokacije z južne tribune, ki je rezervirana za najbolj fanatične pristaše kluba, in proti njim zalučal plastenko, ki ga je pred tem zadela v hrbet.

Payetov odgovor je bil rezultat nakopičenih trustracije, ki so se stopnjevale že od samega začetka tekme. Na stotine besnih podpornikov Nice je nato preskočilo zaščitno ograjo in priteklo na zelenico, kjer se je kljub posredovanju varnostnikov vnel vsesplošni pretep.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V kaotičnem prerivanju so poleg nogometašev in obiskovalcev sodelovali tudi člani strokovnega osebja. Na spletu se je pojavil tudi posnetek, kako eden izmed članov delegacije Marseilla obračuna z navijačem Nice.

Po nekajminutni drami sodniku Benoitu Bastinenu ni preostalo drugega, kot da tekmo prekine in igralce napoti v slačilnico.

V incidentu jo je skupilo več nogometašev gostujoče ekipe. Payet je zelenico zapustil z razbolelim hrbtom, kar je bila posledica udarca s plastenko, ki je bil tako silovit, da je nogometaš padel po tleh. Matteo Guendouzi in Luan Peres sta zaradi davljenja domačih navijačev utrpela lažje poškodbe vratu.

Uro in pol po prekinitvi so poskušali srečanje odigrati do konca, vendar so se na zelenici pojavili samo nogometaši Nice. Po pravilih Francoske nogometne zveze (LFP) bi se morala tekma registrirati z izidom 3:0 v korist domačega moštva.

Marseille je sicer že napovedal pritožbo.

marseille nice | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ustvarili bomo precedens v francoskem nogometu. Sodnik je bil na naši strani. Potrdil je, da varnost ni zagotovljena. Sodnik je menil, da bi morali tekmo odpovedati, LFP pa se je odločila, da moramo odigrati do konca. Za nas je bilo to nesprejemljivo," je povedal predsednik Marseilla Pablo Longoria.

V času prekinitve je Nica vodila z 1:0, edini zadetek je v 49. minuti tekme dosegel Danec Kasper Dolberg.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 16:46 23.avgust 2021.

    hvala za korono in prazne stadione..čeferin, zdaj pa si ti na potezi