Šport > Nogomet
1402 ogledov

Jan Oblak pozdravil zvezdniško okrepitev

Matheus Cunha Atlético Madrid Epa
Pri aktualnih španskih prvakih so izpeljali odmeven posel.

Matheus Cunha je nova okrepitev v konici napada madridskega Atlética. Kot so danes potrdili na klubski spletni strani, so z Brazilcem podpisali petletno pogodbo, potem ko so se z berlinsko Hertho dogovorili o prestopu mladega vsestranskega igralca. Za Atlético brani mrežo Slovenec Jan Oblak.

Luis Suárez Jan Oblak Atlético Madrid Elche La Liga Šport Oblak zehal, a trepetal do zadnje sekunde

V Atléticu niso pozabili omeniti, da gre za napadalca, ki se zelo dobro znajde v "špici", na krilu, kot tudi v zvezni vrsti. Po podatkih, objavljenih na Transfermaktu, vrednost igralca znaša vsaj 30 milijonov evrov.

Za Cunho so zvezdniški trenutki. Na olimpijskem turnirju v Tokiu je zaigral v finalu ter z brazilsko nogometno reprezentanco osvojil zlato kolajno. Brazilci so v odločilni tekmi po podaljšku premagali Španijo z 2:1. Cunha je Braziliji priigral vodstvo 1:0 pred polčasom. Na OI je dosegel tri gole, zaradi poškodbe je izpustil zgolj polfinale z Mehiko.

Nogometnih veščin se je učil v nogometni akademiji Coritiba, leta 2017 se je preselil v Evropo ter najprej zaigral v dresu Siona, kjer je na 29 tekmah zadel 10 golov. Dve sezoni je bil nato član RB Leipziga, pred dvema letoma pa se je pridružil Herthi, za katero je dosegel 13 golov in ob tem sodeloval še z desetimi asistencami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.