Šport > Nogomet
4077 ogledov

Ronaldo ima na mizi ponudbo angleškega velikana

cristiano ronaldo Epa
Portugalec je po treh sezonah pri Juventusu na pragu nove selitve.

V prihajajočih dneh naj bi se razjasnile vse nejasnosti v zvezi s prihodnostjo nekoč najdražjega nogometaša vseh časov Cristiana Ronalda. Po poročanju uglednega italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport je  'super-agent' Jorge Mendes že pripotoval v Torino, da bi skupaj z vodstvom Juventusa, kateremu se je CR7 pridružil leta 2018 za 100 milijonov evrov, poiskal najboljšo možno rešitev za svojega klienta.

Ronaldo si po navedbah številnih medijev želi zapustiti Juve, kar sta doslej zanikala tako trener Massimiliano Allegri kot tudi podpredsednik kluba Pavel Nedved. Tudi portugalski superzvezdnik je novinarjem očital, da doslej še nihče "ni zapisal resnice", ob tem pa ni izkoristil priložnosti, da bi vedoželjni nogometni javnosti razkril svoje načrte.

Kljub vsemu dobro obveščeni viri še naprej vztrajajo, da so tudi Torinčani naklonjeni prodaji, saj bi s tem krepko razbremenili klubski poračun. Ronaldova tedenska plača namreč znaša skoraj 600.000 evrov plus davek, kar je precejšen finančni zalogaj za klub, ki se v času koronakrize prav tako sooča resnimi finančnimi težavami.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Ronaldov agent Jorge Mendes je v Torinu, kjer se pogovarja glede možnosti prestopa. PSG ni zainteresiran. Mendes je navezal stik z Manchester Cityjem, a uradne ponudbe še ni. Juventus hoče vsaj 30 milijonov, medtem ko Manchester City ni pripravljen plačati nobene odškodnine in si želi obdržati Gabriela Jesusa," je za italijanske medije povedal eden največjih poznavalcev prstopnega dogajanja Fabrizio Romano.

V britanskih medijih se krepijo namigovanja, da si Manchester City želi sodelovanja z Ronaldom, vendar zanj ne želi zapraviti več, kot bi bilo to potrebno. Po poročanju Sky Sportsa so meščani že posredovali svojo ponudbo, in sicer dvoletno pogodbo z letno plačalo v višini 15 milijonov evrov. City za Ronalda noče plačati odškodnine in si želi v dogovor vključiti Raheema Sterlinga, medtem ko Juventus hoče Gabriela Jesusa.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Epa Epa
Špekulacije glede Ronalda so se močno okrepile po prvi ligaškem obračunu sezone z Udinesejem, ki ga je napadalec začel na klopi, nato pa v 59. minuti na zelenici zamenjal Alvara Morato. Kot so pojasnili iz kluba, je bila odločitev rezultat vzajemnega dogovora z igralcem. "Ne delajmo senzacionalne zgodbe iz nečesa, ki to ni. Odločitev smo sprejeli skupaj z igralcem. Normalno je, da na začetku sezone ni v optimalni formi. Trener je uporabil najboljšo razpoložljivo enajsterico. Tudi Giorgio Chiellini, denimo, je ostal na klopi. Z gotovostjo lahko trdim, da bo Ronaldo ostal pri Juventusu," je po uvodni tekmi Serie A, na kateri je Juve zapravil prednost dveh golov in osvojil le točko (2:2), dejal Nedved.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice