Šport > Nogomet
4410 ogledov

Belec na infarktni tekmi, Ronaldo jezen iz Vidma

Vide Belec Bologna Salernitana Epa
V soboto so bile na sporedu štiri tekme uvodnega kola italijanske Serie A.

Dvoboj Bologne in novinke Salernitane, pri kateri je Vid Belec branil celo tekmo, v prvem polčasu ni prinesel golov, zato pa je bil že v 34. minuti pri gostih izključen Stefan Strandberg.

Moči so se številčno izenačile v 52. minuti, ko je Roberto Soriano dobil rdeči karton in zakrivil enajstmetrovko. To je uspešno izvedel Federico Bonazzoli. Lorenzo de Silvestri je sedem minut pozneje poravnal izid, Mamadou Coulibaly pa je v 70. minuti gostom spet priigral vodstvo.

To pa ni dolgo zdržalo, saj sta Marko Arnautović v 75. in De Silvestri v 77. minuti poskrbela za nov preobrat. V 89. minuti je Bologna na igrišču ostala le z deveterico, saj je moral zaradi kartonov predčasno iz igre še Jerdy Schouten, a se izid ni več spremenil (3:2).

David Flakus Bosilj Tržnica Šport Slovenski najstniški up se seli med italijansko elito

Udinese Juventus Serie A | Avtor: Epa Epa

Nogometaši Juventusa, ki jih znova vodi Massimiliano Allegri, so na uvodu remizirali v Vidmu proti Udineseju (2:2).

Torinčane, ki so v vlogi glavnih favoritov za naslov, sta do vodstva z 0:2 popeljala Paulo Dybala v tretji in Juan Cuadrado v 23. minuti. Videmčani so se vrnili v igro v 51. minuti, ko je Roberto Pereyra unovčil najstrožjo kazen, to je zakrivil Juventusov vratar Wojciech Szczęsny.

Po uri igre je priložnost za igro dobil tudi Cristiano Ronaldo. Po napaki danes precej nezanesljivega Szczęsnyja so domači izenačili v 83. minuti, ko je zadel Gerard Deulofeu. To je bil tudi končni izid, čeprav se je v sodniškem dodatku gola že veselil Ronaldo, a je bil po pregledu z VAR razveljavljen.

Cristiano Ronaldo Tržnica Šport Cristiano Ronaldo: "Nihče ni zapisal resnice!"

AS Roma je na prvi tekmi pod taktirko Joséja Mourinha premagala Fiorentino (3:1). "Viola" je že v 17. minuti ostala brez vratarja Bartlomieja Dragowskega, ki je zaradi prekrška dobil rdeči karton, Rimljani pa so prek Henriha Mhitarjana povedli v 26. minuti. V 52. minuti pa je rdeče videl tudi povratnik po težji poškodbi Nicolo Zaniolo, kar je Fiorentina izkoristila za izenačenje v 60. minuti prek Nikole Milenkovića. Jordan Veretout pa je v 64. in 80. minuti potrdil zmago Rome.

Na obračunu Napolija in novinke Venezie, pri kateri ni bilo Domna Črnigoja, je slavil prvi (2:0). Victor Osimhen je pri domačih že v 23. minuti dobil rdeči karton, toda Lorenzo Insigne z bele pike v 62. minuti (pred tem je zgrešil enajstmetrovko v 56. minuti) in Eljif Elmas v 73. sta poskrbela za tri točke domače ekipe.

Romelu Lukaku Arsenal Chelsea Premier League Šport Lukaku zabil, Kane zaigral, Man Utd že zdrsnil

V soboto je aktualni prvak Inter s Samirjem Handanovićem 120. sezono Serie A odprl z gladko zmago nad Genoo (4:0). Atalanta z Josipom Iličićem je zmagala v Torinu (1:2), Empoli s Petrom Stojanovićem in Leom Štulcem pa je izgubil proti Laziu (1:3).

Uvodni krog se bo končal s ponedeljkovima obračunoma Cagliari - Spezia in Sampdoria - AC Milan.

Serie A, 1. kolo:

Bologna - Salernitana 3:2 (0:0)
Udinese - Juventus 2:2 (0:2)
AS Roma - Fiorentina 3:1 (1:0)
Napoli - Venezia 2:0 (0:0)
Inter - Genoa 4:0 (2:0)
Empoli - Lazio 1:3 (1:3)
Torino - Atalanta 1:2 (0:1)
Hellas Verona - Sassuolo 2:3 (0:1)

PONEDELJEK:
Cagliari - Spezia
Sampdoria - AC Milan

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.