Šport > Nogomet
1530 ogledov

Kako si Real sploh lahko privošči Mbappéja?

Kylian Mbappe Epa
Madridski Real bo pripeljal izjemnega francoskega napadalca.

"To leto ne bo velikih prestopov. Ko se denar od bogatih ne steka k revnejšim klubom, vsi trpijo. Brez superlige je nemogoče pripeljati nogometaše kot so Mbappé in Håland. Ne gre le za Real Madrid," je še pred časom za El Chiringuito ob težavah z zagonom superlige potožil predsednk madridskega Reala Florentino Perez. Ta naj bi zdaj vseeno v klub pripeljal izjemnega francoskega napadalca. Poraja se vprašanje kako?

Za razliko od Barcelone pri Realu v zadnjih letih niso pretirano nakupovali, edina izjema je bil (neuspešen) prihod Belgijca Edena Hazarda. Medtem ko je njegov največji tekmec povsem obtičal zaradi finančnega fair-playja, pa so pri Realu v zadnjih dveh letih s prodajami zaslužili skoraj 180 milijonov evrov. Prav s tem denarjem bodo zdaj nabavili Kyliana Mbappéja.

V letu 2020 so nekdanji galaktiki s prodajami Achrafa Hakimija, Sergija Reguilona, Oscara Rodrigueza in še nekaterih mladih nogometašev zaslužili približno 100 milijonov, v tem prestopnem roku pa so za skupno 78 milijonov odšli še Raphaël Varane, Martin Ødegaard in Brahim Díaz. Prišel je le David Alaba, a zanj ni bilo potrebno plačati odškodnine, saj se mu je pogodba z Bayernom iztekla. Precej prostora za plače se je sicer sprostilo tudi z odhodom Sergia Ramosa v PSG.

Mbappéju se je pri slednjemu počasi iztekala pogodba, a pri Realu niso želeli tvegati, Francoza so na vsak način želeli pripeljati že v tej sezoni.

kylaian mbappe | Avtor: Epa Epa

Velik finančni zalogaj za Real trenutno sicer predstavlja prenova stadiona Santiago Bernabéu, a zaradi dogovora, da bodo kredit lahko odplačevali 30 let, to ne vpliva na prihod Francoza. Ta je zavrnil kar nekaj predlogov PSG-ja za nadaljevanje sodelovanja, Parižani pa so prisiljeni v razmišljanje o prodaji.

A vsaj po besedah športnega direktorja Leonarda odhod še ni dokončen: "Menimo, da ponudba ni zadostna. Ne bom potrjeval številk, a gre za okoli 160 milijonov. To je manj od 180 milijonov, toliko smo zanj plačali mi. A ne gre se za to, gre za način, kako je bilo to narejeno. Brez spoštovanja. Naredili smo vse, da bi Mbappe ostal pri nas in zadnje dni prestopnega roka ne želimo spreminjati načrta. Kylian je v središču projekta, vendar ni večji od njega. Če ostane ali gre, bo to pod našimi pogoji. Če želi oditi, bo odšel, vendar pod našimi pogoji, tako kot vsak drug igralec."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.