Šport > Nogomet
1183 ogledov

'Kdo potrebuje Messija?' PSG še naprej 100-odstoten

Epa
PSG je ob odsotnosti Lionela Messija, Neymarja in Sergia Ramosa slavil na tretji zaporedni tekmi v domačem prvenstvu.

Francoski nogometni velikan še naprej beleži popoln izkupiček v novi sezoni elitnega nogometnega prvenstva. Sinoči so Parižani na gostovanju premagali Brest (2:4) in vpisali tretjo zaporedno zmago v Ligue 1.

Med strelce so se pri gostih vpisali Ander Herrera, Kylian Mbappe, Idrissa Gueye in Angel di Maria, medtem ko sta poraz domačih ublažila Franck Honorat in Steven Mounie.

Zvezdniška zasedba Paris Saint-Germaina, ki ima za seboj enega najboljših prestopnih rokov v nogometni zgodovini, se tudi tokrat ni predstavila z najodmevnejšo okrepitvijo, Lionelom Messijem.

 | Avtor: Epa Epa
Argentinca ni bilo v kadru trenerja Mauricio Pochettino, kakor tudi ne Sergio Ramos in Neymar. Na klopi za rezervne igralce je ostal tudi vratar Gianluigi Donnarumma, prednost pred njim je dobil Keylor Navas.

PSG je povedel v 23. minuti, na 2:0 je trinajst minut pozneje povišal Mbappe, tretji zadetek je dosegel Gueye (73.), četrtega pa Di Maria (90.). Domači so na 1:2 znižali ob koncu prvega polčasa, na 2:3 pa v 84. minuti.

Ob odsotnosti Messija, ki je proste trenutke izkoristil za obisk svojega doma v Barceloni, je za navdušenje med navijači poskrbel Gueye, ki je s fantasičnim evrogolom z velike razdalje priigral otipljivo prednost za goste. Senegalski vezist je, potem ko so se domači ubranili po udarcu iz kota, z raketo s približno 40 metrov žogo poslal mimo vratarja Marca Bizota (posnetek si lahko ogledate tudi TUKAJ).

"Večer je bil skoraj popoin. Vesel sem, da sem se lahko vrnil po epizodi s covidom, zaradi katere nisem mogel trenirati. Lepo se je vrniti na igrišče in zmagati tekmo skupaj s prijatelji," je prvi ligaški zadetek po lanskem decembru pospremil Gueye. "Na treningih pogosto treniram takšne strele. Na tekmi se zgodijo avtomatično, ker jih imam v krvi. V trenutku me je prešinilo. Nisem razmišljal, samo sprožil sem," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.