Šport > Nogomet
367 ogledov

Ponudili so mu Koemanovo mesto, a je to zavrnil

Jordi Cruyff Profimedia
Pri Barceloni že iščejo novega trenerja.

V Španiji je vse več novic, ki trdijo, da pri Barceloni želijo zamenjati trenerja Ronalda Koemana. Ta je še dodatno ujezil predsednka Joana Laporto ob domačem porazu proti Bayernu iz Münchna. Katalonci so na stadionu Camp Nou v prvem krogu lige prvakov pokleknili z 0:3.

Laporto naj bi zmotila predvsem defenzivna taktika, ki jo je za obračun z Bavarci pripravil Koeman. Po govoricah naj bi bil Nizozemčev položaj še toliko težji, ker z njegovim pristopom in idejami niso zadovoljni niti nogometni zvezdnki v garderobi Barcelone.

Pri Barci naj bi tako že iskali njegovega naslednika. Novinar Sporta Toni Juanmarti je tako zapisal, da se je klub že obrnil na svojega nekdanjega nogometaša Jordija Cruyffa. Sedemiinštiridesetlenik bi lahko, tako kot njegov legendarni oče Johan, po igralski karieri sedel še na trenersko klop Barcelone. A do tega ne bo prišlo.

Jordi Cruyff | Avtor: Profimedia Profimedia

Jordi je namreč zavril ponujeno mesto, kar naj bi presenetilo vodstvo kluba. Cruyff je trenutno športni svetovalec pri Barceloni, v preteklosti pa je sicer že zbral nekaj trenerskih izkušenj. Vodil je Maccabi Tel Aviv, Chongqing Lifan, Shenzen in reprezentanco Ekvadorja. V Maccabiju je bil od 2012 do 2017 športni direktor, isto vlogo pa je od 2010 do 2012 opravljal tudi pri ciperskem AEK-u iz Larnace.

V igralski karijeri je nastopal za Barcelono B, Barcelono, Manchester United, Celto Vigo, Alaves, Espanyol, Metalurg Doneck in Valletto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice