Šport > Nogomet
4770 ogledov

Alba ovrgel laži v zvezi z Messijevim odhodom

alba messi Epa
Branilec Barcelone je kategorično zanikal obtožbe, da je na kakršenkoli način vplival na prestop Lionela Messija.

Jordi Alba se je odločno zavrnil očitke, da naj bi z nasprotovanje znižanju njegove plače neposredno pripomogel k odhodu Lionela Messija.

Argentinski napadalec je pred dobrima dvema tednoma uradno postal nogometaš Paris Saint-Germaina, potem ko Barcelona zaradi finančne stiske z njim ni mogla skleniti nove pogodbe.

lionel messi Dvignil prah Šport Nekdanji trener o Messiju: "Bolje, da ljudje ne vedo resnice"

Messi je bil sicer pripravljen pristati na 50-dostotno znižanje plače, a katalonski velikan, čigar dolg znaša vrtoglavih 1,2 milijarde evrov, tudi po tem scenariju ne bi uspel zadostiti pravilom finačnega fair-playa.

Na seznamu grešnih kozlov za Messijev odhod so se znašli nekateri nekdanji soigralci, ki naj bi z vztrajanjem pri prvotno dogovorjenih zneskih pripomogli k finančni zagati kluba.

Še posebej se je na udaru znašel španski branilec, ki pa pravi, da so obtožbe neutemeljene.

Lionel Messi PSG Nore številke Šport Messijeva plača revolucionarna na več kot en način Leo Messi Barcelona slovo Zvezane roke Šport Messi ne bi mogel igrati zastonj, tudi če bi želel

"Ne samo, da je Messi najboljši nogometaš vseh časov, temveč sva imela tudi zelo dober odnos. Predstavljajte si, kaj vse bi naredil, da bi ga obdržal tukaj. Ni drži, da je odšel zato, ker nismo pristali na znižanje plač. Messijeva situatija je bila povsem ločena od kapetanov. To je bilo med njim in klubom. Ne morem nadzirati vseh laži, ki se govorijo in pišejo o meni. Če je deset od desetih članov o Jordiju Albi negativnih, potem ni nič čudnega, da ljudje tako mislijo. Ne presenem, kadar se dvomi o meni," je povedal španski branilec.

V nesebični želji, da bi klubu pomagali pri reševanju finančne krize, so vsi štirje kapetani - Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto in Jordi Alba - že pristali na znižanje plač. S tem so Barceloni omogočili, da je v kadru zadržala vratarja Marc-Andreja ter Stegna in v skladu s pravili španske lige registrirala Memphisa Depaya in Erica Garcio.

lionel messi Zadnje sporočilo Šport To so bile poslednje Messijeve besede nekdanjim soigralcem

messi alba | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.