Šport > Nogomet
1063 ogledov

Nad sinovi volkulje poletel sinjemodri orel

Lazio AS Roma Epa
V nedeljskem sporedu 6. kola elitne italijanske lige sta se pomerila velika rimska rivala.

Na rimskem Olimpicu je Lazio, tokrat v vlogi gostitelja, slavil proti AS Romi (3:2) in se priključil ekipam pri vrhu lestvice.

Uvodni zadetek za Lazio je po predložku Felipeja Andersona zabil Serej Milinković-Savić, na 2:0 je povišal Pedro, še v lanski sezoni igralec "sinov volkulje". Postal je šele tretji nogometaš v zgodovini, ki je na Derby della Capitale zadel za obe moštvi. Gostje so znižali še pred polčasom, z glavo je bil natančen Roger Ibañez.

Roma je iskala izenačenje, toda Lazio je znova pobegnil po lepo izigrani akciji in zaključku Andersona. Četa Joséja Mourinha je spet ujela priključek po uspešno izvedeni enajstmetrovki Jordana Veretouta, ostale napade pa je ustavila obramba ali pa vratar Pepe Reina.

Bukayo Saka Arsenal Tottenham Premier League Šport "Blitzkrieg" topničarjev za zgodovino

Petar Stojanović Empoli Bologna | Avtor: Epa Epa

Nogometaši Empolija so italijanskega prvenstva gostili Bologno in jo premagali (4:2). Empoliju sta k tretji zmagi pomagala tudi oba Slovenca. 

Petar Stojanović je igral celo tekmo in podal pri zadetku za vodstvo z 2:1, ki ga je v 32. minuti dosegel Andrea Pinamonti. Leo Štulac, ki je zadel v prejšnjem kolu, pa je tokrat podal za zadnji zadetek, v 90. minuti se je pod njega podpisal Samuele Ricci. Marko Arnautović je pri gostih enkrat zadel, v prvem polčasu pa zapravil enajstmetrovko.

NŠ Mura FC Koper PLT PLT Šport Ničla na derbiju, poslastica ob Kamniški Bistrici

Salernitana je v prejšnjem kolu prišla do svoje prve točke, tokrat pa je proti Sassuolu petič ostala praznih rok, potem ko je bil zadnjo usoden zadetek Domenica Berardija v 54. minuti (1:0). Vid Belec je pri poražencih znova branil celo tekmo.

Juventus je vpisal drugo zmago, premagal je Sampdorio (3:2), pri čemer so zadeli Paulo Dybala, ki je že po 20 minutah moral iz igre zaradi poškodbe, Leonardo Bonucci z bele pike in Manuel Locatelli. Za Genovčane pa sta bila uspešna Maya Yoshida in Antonio Candreva.

Napoli je zadržal vodstvo in maksimalen izkupiček z zmago nad Cagliarijem (2:0). Za nadaljevanje uspešnega niza sta zabila Victor Osimhen v prvem in Lorenzo Insigne v drugem polčasu.

Serie A, 6. kolo:

Spezia - AC Milan 1:2 (0:0)
Inter - Atalanta 2:2 (1:2)
Genoa - Hellas Verona 3:3 (0:1)
Juventus - Sampdoria 3:2 (2:1)
Empoli - Bologna 4:2 (2:1)
Sassuolo - Salernitana 1:0 (0:0)
Udinese - Fiorentina 0:1 (0:1)
Lazio - AS Roma 3:2 (2:1)
Napoli - Cagliari 2:0 (1:0)

PONEDELJEK:
Venezia - Torino

LESTVICA:
1. Napoli 18
2. AC Milan 16
3. Inter 14
4. AS Roma 12
5. Fiorentina 12
6. Lazio 11
7. Atalanta 11
...
17. Spezia 4
18. Venezia 3 (-1)
19. Cagliari 2
20. Salernitana 1

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.