Šport > Nogomet
7716 ogledov

Trener že obvestil delodajalca, da prevzema Barcelono

roberto martinez EPA
Odhod Ronalda Koemana je očitno le še vprašanje časa.

Pri španski izdaji slovitega nogomtega portala Goal.com so zapisali, da je po nizu slabših rezultatov Barcelone že prišlo do izbire no vega trenerja. Nizozemca Ronalda Koemana bo zamenjal dosedanji slektor Belgije Roberto Martinez. Oseminštirdesetletnik bo na začetku oktobra še vodil belgijsko reprezentanco na zaključnem turnirju Lige narodov, nato pa sedel na klop katalonskega velikana.

Barcelona in Martinez sta že dogovorjena, slednj pa je svojega delodajalca že obvestil, da želi končati svojo selektorsko vlogo, piše Goal.com. Belgijci naj bi bili pripravljeni ustreči njegovi želji, vendar mora Barca plačati odškodnino v višini 1,5 milijona evrov. Martinez ima pogodbo z Belgijo sicer sklenjeno tudi še za svetovno prvenstvo, ki bo na sporedu naslednje leto v Katarju.

Martinez od leta 2016 vodi Belgijce, ki so že tri leta na vrhu Fifine lestvce. Kljub statusu najboljše izbrane vrste na svetu, so pod njegovim vodstvom Rdeči vragi na letošnjem evropskem prvesnvtu izpadli v četrtfinalu, izločili so jih kasnejši prvaki Italijani, na SP 2018 pa je Belgija zasedla tretje mesto.

Martinez je sicer Katalonec, zanj se je že pred to sezono ogreval tudi novi predsednk Barcelone Joan Laporta, svetovalec v klubu Jordi Cruyff, sin slavnega Johana Cruyffa, je boter trenerjevi hčerki, Martinez pa je boter Jordijevemu sinu. Dosedanji trener Belgije naj bi bil tudi sledilec trenerske filozofije Cruyffa starejšega.  

Martinez se je uveljavl na Otoku. Vodil je Swansea (2007-2009), Wigan (2009-2013) in Everton (2013-2016). Edino lovoriko je leta 2013 osvojil z Wiganom, ko so njegovi nogometaši v finalu FA pokala presenetljvo premagali Manchester City. A le nekaj dni zatem je Wigan izpadel v drugoligaško konkurenco.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice