Šport > Nogomet
2308 ogledov

Čeferin po udarcu začel novo ofenzivo

Šport: Takšne so spremembe v ligi prvakov - Aleksande Čeferin Epa
Španski sodni mlini bodo še naprej mleli.

Potem ko je bila Evropska nogometna zveza (Uefa) sinoči pravno gledano primorana opustiti sankcije proti trem ustanoviteljem superlige, Real Madridu, Barceloni in Juventusu, je danes zaostrila ton proti španskemu sodstvu. Na madridsko sodišče je vložila zahtevo za razrešitev pristojnega sodnika Manuela Ruiza de Lare, je zapisala na spletni strani.

"Uefa bo še naprej izvajala vse potrebne ukrepe, strogo v skladu z nacionalno zakonodajo in zakonodajo EU, da bi zaščitila interese Uefe in vseh deležnikov v nogometu," so danes še enkrat poudarili pri Uefi, ki jo kot predsednik vodi Slovenec Aleksander Čeferin.

Aleksander Čeferin Superliga Šport Čeferin moral popustiti, zmaga za Barço, Real in Juve

Uefa meni, da sodnik, ki vodi trenutne postopke, ni nepristranski, piše nemška tiskovna agencija dpa. "Pri Uefi menimo, da je v postopkih prišlo do pomembnih nepravilnosti, zato pričakujemo, da se bo sodnik v skladu s špansko zakonodajo in v interesu pravičnosti do razjasnitve takoj umaknil," pa so danes zapisali pri Uefi.

Uefa se je v ponedeljek pozno zvečer odzvala na grožnjo De Lare in končala disciplinski postopek proti omenjenim trem klubom, glavnim pobudnikom kontroverzne superlige. Uefa prav tako ne bo zahtevala nobenih kazni za preostalih devet klubov; Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Milan, Inter in Atlético Madrid so hitro odstopili od projekta, ko je ideja o superligi povzročila veliko ogorčenje navijačev in drugih klubov.

Danes je Uefa ponovila svoje stališče, da je "vedno delovala ne le v skladu s svojimi statuti in predpisi, ampak tudi s pravom EU, evropsko konvencijo o človekovih pravicah in švicarsko zakonodajo v zvezi s tem tako imenovanim projektom superlige".

"Pri Uefi ostajamo samozavestni in bomo še naprej branili svoje stališče ter ščitili interese svojih članic in drugih deležnikov v nogometu," so še zapisali pri Uefi.

Komentarjev 6
  • Dusan12 14:36 29.september 2021.

    Čas ofenziv je bil v prejšnjem soletju, levaki, levičarji spoznavajo ljubezen v tem stoletju , a hudič je, ko jih boli križ, a ne Alenka, tokrat je bil predebel

  • Dusan12 15:16 28.september 2021.

    Pa saj ni Tita več v Drvarju, nekdo, ki ne pozna pravega pomena besede. Čeporin gre lahko samo v ofenzimo, na piščanca, ki mu ga bo spekla služinčad, med trm, ko bo soproga na fitnesu v Dravljah

  • Dragonja 12:58 28.september 2021.

    Če je tako odločilo špansko sodstvo,naj gre Čeferin pa na sodišče v Katar.