Šport > Nogomet
5587 ogledov

Pep 'ubil' svoje varovance: "Je Lionel Messi tukaj?"

guardiola Epa
Španski strateg Pep Guardiola je prevzemu Manchester Cityja dal svojim varovancem jasno vedeti, da nihče od njih ni dorasel Lionelu Messiju.

Nekdanji zvezdnik sinjemodrih Samir Nasri je razkril zanimivo anekdoto iz slačilnice, potem ko je trenerski stolček Cityja zasedel Pep Guardiola.

Španski strateg se je v nagovoru varovancev oprl na primer Lionela Messija, s čimer je želel poudariti, da za razliko od Argentinca nihče nima zagotovljenega mesta v začetni enajsterici.

"Pred začetkom sezone 2016/2017 nam je govoril o Lionelu Messiju, ker nam je želel s tem posredovati pomembno sporočilo. Dejal je, da bo naš prijatelj, a le do prve tekme nove sezone, ko bo moral sprejeti težke odločitve, zaradi katerih bodo nekateri igralci slabe volje," je spomine obujal povedal Nasri.

"V garderobi nas je vprašal: 'Ali je Lionel Messi tukaj?' Spogledali smo se in odvrnili, da ne. 'Potem nimate pravice oporekati, ker Messi je edini igralec, ki ga ne bi nikoli posedel na klop. On je edini, ki se ima pravico kujati'," je Guardiolo v pogovoru za Canal+ citiral Nasri.

 | Avtor: Epa Epa

"Pep zelo spoštuje Messija. Medsebojno sodelovanje je obema koristilo, skupaj sta osvojila veliko lovorik. Imata zelo dober odnos. Strinjam se z Guardiolo, saj je bilo proti Messijevi Barçi nemogoče igrati. Je kandidat za najboljšega nogometaša vseh časov. Pravico ima, da je nezadovoljen, kadar vstopa ali izstopa iz igre," je prepričan Nasri.

Nekdanji francoski nogometaš je bil zelo priljubljena figura v Manchestru, kjer je v dresu sinjemodrih zbral 179 nastopov, 27 golov in 40 podaj ter veliko prispeval k ligaškima naslovoma v letih 2012 in 2014.

Njegove poti so se z Guardiolo križale le kratek čas, saj je kmalu po menjavi trenerja odšel na posojo k Sevilli, preden je poleti 2017 podpisal za turški Antalyaspor. Nazadnje je bil član Anderlechta, pretekli mesec pa je uradno potrdil svojo upokojitev.

samir nasri | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.