Šport > Nogomet
510 ogledov

Dva Slovenca kandidirata za naslov najboljšega na svetu

jan oblak Profimedia
Prestižno priznanje za slovenski nogomet.

Ob koncu leta bodo v ospredje znova stopile nagrade za najboljše nogometaše na svetu. Sloviti France Football je tako objavil imena desetih vratarjev, ki se bodo potegovali za nagrado Lev Jašin, ki nosi ime po legendarnem sovjetskem čuvaju mreže.

Na seznamu sicer ni lanskega zmagovalca Alissona Beckerja, sta se pa na njem znašla kar dva Slovenca. Edini potencialni reprezentančni dvojec na seznamu tako tvorita Jan Oblak in Samir Handanović. Slovenska vratarja sta v minuli sezoni sicer prišla do prvih naslovov v najmočnejših nogometnih ligah, prvi je bil med najzaslužnejšimi za naslov Atletico Madrida v Španiji, drugi pa za lovoriko Interja na Apeninskem polotoku.

Dva vratarja ima sicer na seznamu tudi PSG, saj sta v konkurenci tudi Kostaričan Keylor Navas in Italijan Gianluigi Donnarumma, oba v tej sezoni nosita dres pariškega kluba.

Poleg omenjee četverice imajo možnost za nagrado še Argetinec Emiliano Martinez, Nemec Manuel Neuer, Senegalec Edouard Mendy, Belgijec Thibaut Courtois, Brazilec Ederson in Danec Kasper Schmeichel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice