Šport > Nogomet
1037 ogledov

V Rimu fašistični pozdrav in vzkliki Mussoliniju

orel Olimpia Lazio Epa Olimpia, maskota Lazia.
Sobotni derbi italijanskega prvenstva je imel kontroverzen zaključek.

Zveza judovskih skupnosti v Italiji (UCEI) je danes protestirala zaradi fašističnih pozdravov in sloganov v čast diktatorja Benita Mussolinija.

Pozdravi so bili del predstave človeka z orlom na roki, maskote italijanskega prvoligaša Lazia z imenom Olimpia, po zmagi na prvenstveni tekmi proti Interju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Belgija policija Kritično stanje Šport Zaradi šala napaden, bori za se življenje

Španec Juan Bernabé, dreser orlice Olimpie, je z dvignjeno roko pozdravljal navijače, ti pa so kričali "Duce, Duce", to dokazujejo tudi posnetki po tekmi. 

Lazio se je od incidenta takoj ogradil, dejal je, da dreser orla ni zaposlen pri njih, ampak da za animacijo navijačev skrbi najeta agencija, pri kateri je zaposlen Bernabé. Klub je že napovedal prekinitev obstoječih pogodb in sodelovanja z agencijo.

"Zaradi razkazovanja kretenj in simbolov, ki vzbujajo fašistične ideale, ne more biti dvoumnosti in odlašanja. Klub in zveza morata učinkovito posredovati. Nogometni svet se mora znebiti fašistov in sovraštva, ki se širi z nogometnih igrišč na javna mesta," je dejala predsednica UCEI Noemi di Segni.

Newcastle United navijači Premier League Šport Navijače prosijo, naj ne nosijo teh oblačil
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice