Šport > Nogomet
11406 ogledov

Zaradi šala napaden, bori za se življenje

Club Brugge Manchester City Epa Prizor s torkovega srečanja v Bruggu.
Po srečanju Lige prvakov je prišlo do neljubega incidenta.

V torek sta se v okviru skupine A srečala Club Brugge in Manchester City. Angleži so v Zahodni Flandriji pričakovano slavili in napolnili mrežo domačinov (1:5).

Mohamed Salah Liga prvakov Šport Oblak klonil doma, Messi prinesel zmago Parižanom

Po tekmi je prišlo do incidenta s hudimi posledicami. Na eni od bencinskih postaj v bližini Stadiona Jan Breydel je skupina neznancev, predvidoma navijačev Brugga, napadla pristaša angleških prvakov.

Žrtev je 63-letni Belgijec, ki je, po navedbah lokalnih medijev, v času napada nosil šal Manchester Cityja. Utrpel je hude poškodbe in bil v kritičnem stanju prepeljan v bolnišnico.

Belgija policija | Avtor: Epa Epa

Do napada je prišlo na parkirišču bencinske postaje, policija pa je v zvezi z dogodkom že priprla pet oseb, poročajo v Flandriji. Iz poročila tožilstva je moč sklepati, da je do spora prišlo, ko so žrtvi odvzeli omenjeni šal s simboli sinje-modrega kluba.

"Posledično je žrtev prišla v konflikt z več osumljenci in po fizičnem napadu obležala na tleh parkirne površine," je zapisano v poročilu.

Žrtvin sin vodi društvo navijačev Man Cityja v Belgiji z imenom Blue Moon Belgium. "Očeta so po dejanju brezumnega nasilja pustili nezavestnega. Napadli so ga strahopetno, upam, da bodo storilce kaznovali. S klubom navijačev smo bili po vsej Evropi, nikoli nismo doživeli agresije. Potem pa nas napadejo in ubijejo v domovini," je na spletnih omrežjih zapisal žrtvin sin.

prva pomoč navijač Newcastle United Tottenham Hotspur Foto Šport Prišli najbogatejši lastniki, navijač skoraj ob življenje

Manchester City je razkril, da v zvezi z dogodkom dela vse v svoji moči, da bi pomagal belgijski policiji pri pridobivanju informacij.

"Naše misli in dobre želje so namenjene družini in prijateljem našega belgijskega navijača, ki ostaja v bolnišnici," so zapisali pri Cityju. Club Brugge je že pred tem obsodil nasilno dejanje.

Man City je na drugem mestu skupine A s šestimi točkami, eno več ima vodilni Paris SG. Club Brugge ima štiri točke, RB Leipzig je še brez njih.

Komentarjev 2
  • Kolr 12:57 21.oktober 2021.

    Ni bil napaden zarad sala...ampak zaradi prepricanja kar ni bilo vsec drugim.

  • Avatar jate
    jate 06:32 21.oktober 2021.

    jaz bi enostavno prepovedala nogomet igrat v prisoznosti gledalcev navijačev,zgolj po TV in pika,pa kaj se to pravi...to sploh ni več športno navijanje in obnašanje,,to so klani ki se koljejo med sabo