Šport > Nogomet
7657 ogledov

Prišli najbogatejši lastniki, navijač skoraj ob življenje

prva pomoč navijač Newcastle United Tottenham Hotspur
1/8
Epa
Srečanje elitne angleške lige je ob dogajanju na igrišču imelo obilo dodatnih zapletov.

V sklepni tekmi nedeljskega sporeda 8. kola angleške Premier League sta se na St. James Parku udarila Newcastle United in Tottenham Hotspur. Iz različnih razlogov težko pričakovani obračun se je končal z zmago Londončanov (2:3), toda v ospredje so stopili drugi dogodki.

Pred dnevi je bil dokončno izvršen lastniški prevzem Newcastle Uniteda, osovraženega Mika Ashleya so zamenjali bajno bogati člani savdske kraljeve družine. Državni investicijski sklad, ki je kupil klub, ima skoraj 400 milijard sredstev in kolektiv s severovzhoda Anglije, vedno znova v strahu za ohranitev premierligaškega statusa, je čez noč postal najbogatejši na svetu.

Harry Maguire Rdeči vrag Šport Kupili so ga za 87 milijonov, včeraj je zakrivil štiri gole

Na tekmo proti Tottenhamu je pripotoval novi predsednik kluba Yasir Al-Rumayyan, obračun si je ogledal v družbi direktorice Amande Staveley. Nekateri navijači so njegov obisk pozdravili z značilno savdijsko nošo.

Trener domačih Steve Bruce, tako kot nekdanji lastnik Ashley nepriljubljen pri navijačih, je proti "ostrogam" vodil svojo 1000. tekmo kot trener, a zdi se, da so mu dnevi (in tekme) šteti.

Newcastle United navijači | Avtor: Epa Epa

Newcastle je sicer odlično začel in hitro povedel z golom Calluma Wilsona. Toda začetni elan se je kmalu polegel in Tottenham je povedel z 1:2, potem ko sta zabila Tanguy Ndombélé in prvič v ligaški sezoni Harry Kane.

Malce pred koncem prvega polčasa pa je prišlo do prekinitve. Po signalizaciji navijačev so nogometaši obvestili sodnika in obe klopi, da se je na tribuni zgodilo nekaj hudega. Eden od privržencev domačih je namreč omedlel in izgubil zavest, srce se mu je ustavilo.

Zdravstveno osebje obeh ekip je steklo na tribuno in brž pomagalo nesrečnemu navijaču, glavni sodnik Andre Marriner pa je srečanje prekinil in igralce poslal v slačilnico. Na srečo so življenje navijača rešili in ga v stabilnem stanju poslali v lokalno bolnišnico.

Tekma se je nato nadaljevala, še pred polčasom pa je na 1:3 povišal Heung-min Son. V drugem delu so gostje zlahka branili prednost, čeprav so se stvari malce zapletle po avtogolu Erica Dierja v 89. minuti.

NEwcastle United Najbogatejši Šport Nič ne bo več enako: Klub, ki bo po vložkih pariral Cityju in PSG

Premier League, 8. kolo:

Newcastle United - Tottenham Hotspur 2:3 (1:3)
Everton - West Ham United 0:1 (0:0)
Brentford - Chelsea 0:1 (0:1)
Watford - Liverpool 0:5 (0:2)
Leicester City - Manchester United 4:2 (1:1)
Manchester City - Burnley 2:0 (1:0)
Aston Villa - Wolverhampton Wanderers 2:3 (0:0)
Norwich City - Brighton & Hove Albion 0:0 (0:0)
Southampton - Leeds United 1:0 (0:0)

PONEDELJEK:
Arsenal - Crystal Palace

LESTVICA:
1. Chelsea 19
2. Liverpool 18
3. Manchester City 17
4. Brighton & Hove Albion 15
5. Tottenham Hotspur 15
6. Manchester United 14
7. West Ham United 14
...
17. Leeds United 6
18. Burnley 3
19. Newcastle United 3
20. Norwich City 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice