Šport > Nogomet
299 ogledov

Slabo poslovno leto za Chelsea

Šport:  Sloviti branilec brez odškodnine prišel k Realu. Antonio Rüdiger Epa
Londonski nogometni klub je zaradi posledic covida-19 pridelal 180 milijonov evrov izgube.

Angleški nogometni velikan Chelsea je zadnje poslovno leto (do konca junija 2021) končal z več kot 180 milijoni evrov izgube, poročajo agencije. Kot glavni razlog so pri moštvu, ki je trenutno na drugem mestu prvenstvene lestvice, navedli posledice pandemije covida-19.

john terry Nazaj domov Šport Legenda Chelseaja se vrača na Stamford Bridge

Aktualni klubski evropski prvaki so imeli tudi manjši prihodek od prodaje nogometašev, velik primanjkljaj pa je klub zabeležil tudi zaradi praznih tribun in neprodanih vstopnic. V letu pred pandemijo je poslovni izid znašal 47 milijonov dobička.

Skupni promet se je v klubu povečal s 486 na 518 milijonov evrov, v klubu pa so prepričani, da je bilo dosegljivih tudi 596 milijonov evrov, oziroma da bi prvič v zgodovini kluba promet presegel 500 milijonov britanskih funtov.

V zadnjem letu so večji prihodek zabeležili le s TV pravicami, kar je ob igranju v finalu lige prvakov tudi pričakovano.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.