Šport > Nogomet
1730 ogledov

Pregrešno bogati potrebujejo 100 milijonov evrov

Leo Messi Paris SG Epa
Januarska nogometna tržnica bo zanimiva kot že dolgo ne.

Paris SG je pred začetkom letošnje sezone poskrbel za velik pretres, ko je iz Barcelone v svoje vrste pripeljal Lionela Messija. Argentinec je prišel brez odškodnine, kljub temu pa imajo Parižani zelo obremenjen proračun.

Po pisanju francoskih medijev bo moral klub s Parka princev januarja pridobiti okrog 100 milijonov evrov, da bi ostal v okvirjih s strani Uefe začrtanega finančnega fair-playa. Kolektiv pod taktirko predsednika Nasserja al-Khelaifija naj bi tako že sestavil seznam nogometašev, ki so predvideni za prodajo.

klopp guardiola Počil mu je film Šport Uničil Kloppa in Guardiolo: "Brez nogometa bi delala v McDonaldsu!"

Na vrhu seznama je napadalec Mauro Icardi, Argentinec je želja Juventusa. Brazilski vezist Rafinha bo posojen v baskovski Real Sociedad. 

Trener Mauricio Pochettino se je pripravljen odreči še vezistu Julianu Draxlerju, branilcem Abdouju Dialloju, Thilu Kehrerju in Layvinu Kurzawi ter vratarju Sergiu Ricu.

Prodaja vseh naštetih je malo verjetna, vseeno pa bi se v blagajno lahko stekel zelo visok znesek. Po drugi strani pa bi PSG nekaj sredstev rad odštel za mladega bočnega nogometaša Nuna Mendesa, ki za Francoze trenutno nastopa kot posojen igralec lizbonskega Sportinga.

Januarski prestopni rok bo zelo pester, saj so v Premier League vstopili ultrabogati savdski lastniki, obenem pa je njihov novi klub Newcastle United v ogorčenem boju za obstanek.

Svoje so dodale še poškodbe in nepredvidljiva pandemija, zaradi česar se bodo mnogi klubi ozirali po okrepitvah pred nadaljevanjem naporne sezone.

Komentarjev 1
  • Debra_Thompson 10:02 28.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice