Šport > Nogomet
2830 ogledov

Slovo v Argentini rojene legende slovenskih nogometnih igrišč

Lucas Mario Horvat Profimedia
Lucas Mario Horvat je končal nogometno kariero.

Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij je sporočil, da je 36-letni Lucas Mario Horvat končal kariero. Nogometno pot bo nadaljeval v mladinskem pogonu Aluminija, kjer bo pomočnik trenerja Roberta Pevnika.

Horvat se je v zadnjem času poskušal vrniti po poškodbi križne vezi, a se je v Buenos Airesu rojeni nogometaš zdaj odločil za konec igralske kariere.

Lucas Mario Horvat | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vedno v življenju pride čas, ko je pod nekim poglavjem treba potegniti črto, moj čas je prišel sedaj. Vedno bi lahko bilo tudi drugače, veliko stvari bi se lahko v moji karieri odvilo drugače, a s prikazanim skozi celotno moje obdobje moram biti zadovoljen. V vsakem trenutku, ko pogledam za nazaj, sem vedno dal vse od sebe, na koncu si ničesar ne morem očitati. V nogometu ni vse odvisno od posameznika, ampak od ekipe, vendar ko se ozrem na celotno kariero, sem z njo zadovoljen," je dejal Horvat.

Ta je kariero začel v Argentini, od koder ga je nogometna pot vodila k ljubljanskemu Interblocku (takrat imenovanem Factor), od tam k ptujski Dravi in v Domžale. Iz Domžal je sledil prvi odhod v tujino, kjer se je preizkusil pri Bakuju, od koder se je vrnil v Domžale, zatem pa se odpravil v Kazahstan. Sledila je vrnitev v Slovenijo, kjer je nazadnje nosil dres Aluminija.

Boca Juniors, River Plate Največje rivalstvo Šport "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"

Lucas Mario Horvat | Avtor: Profimedia Profimedia

"Uvodni dve sezoni pri Aluminiju lahko ocenim kot odlični, zatem je sledilo to črno obdobje poškodb. Kljub temu, da sem se vmes že vrnil na zelenice, pa je sledila zadnja poškodba, ki je dokončno odločila o moji usodi. Zdaj si zares želim pomagati mladim nogometašem, zato sem tudi sprejel predlog kluba, da se priključim mladinski selekciji kot pomočnik trenerja, saj si nedvomno želim še naprej delovati v nogometu," je še dejal Horvat.

Kljub temu da je rojen v Argentini, je Horvat branil barve Slovenije, ko je nastopil za njeno U-21 reprezentanco, medtem ko v člansko ni bil nikoli vpoklican. V Slovenijo je sicer prispel že davnega leta 2004, potem ko je podpisal za ljubljanski Factor, ko naj bi navdušil na nogometnem turnirju za slovenske zdomce.

Lucas Mario Horvat | Avtor: Profimedia Profimedia

V Sloveniji je sicer letos igral že 16. sezono, vse skupaj pa je za slovenske klube zbral kar 344 uradnih nastopov. Z Domžalami je dvakrat osvojil slovenski pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice