Šport > Nogomet
184 ogledov

Maribor do točke ob debiju trenerja, Tavares zastreljal 11-m

MArcos Tavares
Nogometaši Aluminija in Maribora so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

V Kidričevem sta se merila predzadnji Aluminij in drugouvrščeni Maribor. Pri slednjem je debitiral trener Simon Rožman, ta pa ni mogel računati na Nemanjo Mitrovića, Gregorja Bajdeta, Ivana Sušaka in Aljošo Matka. Vrnil pa se je Martin Milec, ki ni igral od 7. novembra. Čeprav je bil Maribor boljši v polju praktično celotno tekmo, zapravil je tudi najstrožjo kazen, so izbranci Oskarja Drobneta prišli do želene točke, ki jih je vsaj začasno potisnila na osmo mesto. Maribor ostaja drugi s točko za Olimpijo.

V prvem polčasu so imeli gosti večjo posest žoge, sicer pa je bila igra dokaj enakovredna, kar zadeva samo zaključevanje akcij. Prvič je bilo nevarno v 16. minuti, ko je Ažbe Jug žogo izbil točno v Gašperja Pečnika, od njega pa se je žoga odbila v vratnico.

Čeprav so imeli domači še par nevarnih poskusov, pa jim ni uspelo priti do vodstva, tako kot ne niti Mariborčanom, ki so nase opozorili predvsem v 17. minuti, ko je Rok Kronaveter z močnim strelom zgrešil cilj, v 27., ko je s prostega strela poskusil Amir Dervišević in je posredoval Luka Janžekovič, ter v 34., ko je iz bližine malce z leve strani streljal Andrej Kotnik, spet pa je bil na mestu Aluminijev vratar.

V drugem polčasu je v 55. minuti najprej s šibkim strelom poskusil Kronaveter, a se je žoga skotalila kak meter mimo vrat domačih. Tudi sicer so bili spet terensko podjetnejši Mariborčani, ki pa jim prav nevarne akcije ni uspelo sestaviti. Rožman je poskusil z dodatnimi menjavami, v igro je v 75. minuti poslal tudi Marcosa Tavaresa, ki je zaigral na svoji 422. slovenski prvoligaški tekmi in je tako zdaj sam na drugem mestu večne lestvice (prehitel je Dušana Kosića in Janeza Strajnarja, zaostaja pa še za Sebastjanom Gobcem, ki ima 488 tekem).

Aluminij je bolj ali manj le branil točko, Drobne je v zadnjih desetih minutah še dodatno zaprl igro z Renatom Pantalonom, a v 87. minuti so gosti imeli na voljo najstrožjo kazen po prekršku Luke Petka nad Janom Mlakarjem. Z bele točke je močno po sredini streljal Tavares, toda izkazal se je Janžekovič in ohranil 0:0.

Že v sodniškem dodatku je Tilen Pečnik zapravil eno redkih priložnosti v drugem polčasu za domače, ko je strel blokiral Luka Uskoković. Blaž Vrhovec je v tretji minuti dodatka na drugi strani za kak meter zgrešil cilj, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Brez zadetkov tudi na Fazaneriji

Prvi polčas med Muro in Celjem v Murski Soboti je minil v kar enakovredni igri, obe ekipi sta si priigrali nekaj nevarnih strelov, a je vseeno ostalo pri 0:0. Že v deseti minuti je Filip Dangubić sam stekel proti domačemu vratarju Matku Obradoviću, ki pa je bil na koncu uspešnejši.

V 20. je na drugi strani malce z desne poskusil Mihael Klepač, izkazal pa se je tudi celjski čuvaj mreže Metod Jurhar. Pri Celjanih je v 37. minuti nase opozoril Luka Kerin s strelom od daleč, toda Obradović ni imel večjih težav.

Najnevarnejši pa sta bili akciji domačih v 40. in 42. minuti. Najprej je Kevin Žižek prišel pred vrati do strela iz obrata, a žogo poslal malce mimo vratnice, nato pa je v bližini gola malce na desni strani Matic Maruško meril previsoko. Tik pred koncem polčasa je Žižek še enkrat prišel v ugoden položaj za strel, a spet je bil Jurhar zbran.

V uvodu drugega polčasa sta ekipi sprožili po en nenatančen strel, v 56. minuti pa je imel znova delo Jurhar po strelu Klemna Pucka z leve strani. V 74. minuti pa so znova zagrozili tudi Celjani, Matic Vrbanec je z desne strani z diagonalnim strelom žogo poslal čez Obradovića, a zadel le vratnico.

V 83. minuti je pri Muri v igro vstopil Staniša Mandić, kar samo po sebi ne bi bilo nič posebnega, a je že nekaj trenutkov pozneje tudi moral z igrišča, saj so ga sodniki izključili zaradi starta s podplatom proti Kerinu. Številne prednosti pa Celjanom ni uspelo unovčiti za kaj več kot točko.

Prva liga TS, 28. kolo:

Aluminij : Maribor  0:0

Mura : Celje  0:0

Sobota:
Bravo - Domžale
Gorica - Olimpija
Koper - Tabor Sežana

Lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 27 14  9  4  35:17  51
 2. Maribor            28 13 11  4  52:32  50
 3. Mura               28 12 10  6  31:18  46
 4. Domžale            27 10 10  7  37:30  40
 5. Koper              27 10  7 10  35:37  37
 6. Bravo              27  8 11  8  27:27  35
 7. CB24 Tabor Sežana  27  9  6 12  31:36  33
 8. Celje              28  7  7 14  24:33  28
 9. Aluminij           28  6 10 12  19:36  28
10. Gorica             27  4  7 16  17:42  19
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice