Šport
192 ogledov

Pri prvoligašu zamenjali trenerja

Slobodan Grubor Profimedia
Grubor ni več trener Aluminija.

Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij iz Kidričevega in trener Slobodan Grubor sta sporazumno prekinila sodelovanje, so sporočili iz kluba. Na klopi rdeče-belih bo Gruborja zamenjal Oskar Drobne. Petinštiridesetletni Celjan je nazadnje sedel na klopi drugoligaša iz Radomelj, s katerim je ob prekinitvi 2. SNL zasedal vrh prvenstvene lestvice.

Dvainpetdesetletni Rečan je bil v Kidričevem leto in pol, v prejšnji sezoni je s petim mestom poskrbel za najvišjo uvrstitev kluba v zgodovini. "Ob koncu moje druge poti v Kidričevem se zahvaljujem vsem v klubu, ki so mi omogočili ponovno vrnitev na klop, da smo lahko z Nogometnim klubom Aluminij dokazali svoje dobro delo in s tem upravičili svoj prihod. Mislim, da sem v letu in pol dobro delal za klub in igralce. Ponosen sem na dosežke, ki smo jih ustvarili in so bili zgodovinski za NK Aluminij," je dejal Grubor.

Direktor kluba Borut Arlič pa je dejal, da je bila odločitev težka: "Slobodanu Gruborju se zahvaljujem za vse opravljeno delo v vseh letih v Kidričevem. Odločitev o razhodu je bila zelo težka, glede na delo, ki je bilo opravljeno. Kazala se je kakovost dela, žal pa smo prišli do točke, kjer Nogometni klub Aluminij potrebuje spremembo, čeprav se dobro zavedamo, da bo zelo težko ponoviti rezultate, ki jih je klub dosegel s Slobodanom Gruborjem na čelu."

Slobodan Grubor | Avtor: Profimedia Profimedia

Aluminij je po 16 tekmah te sezone Prve lige Telekom Slovenije na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.