Šport > Nogomet
65 ogledov

Slovenska tržnica v polnem razmahu

Požeg Vancaš Rajčević Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Celjski nogometni prvoligaš se je okrepil z Rudijem Požegom Vancašem, mladim slovenskim reprezentantom, ki se na Areno Petrol seli iz Domžal.

Enaindvajsetletni napadalni vezist Rudi Požeg Vancaš ima za seboj že skoraj pet sezon prvoligaškega nogometa, članski debi je doživel septembra 2011. Odtlej je Požeg Vancaš v domžalskem dresu zbral 98 ligaških nastopov, dosegel osem zadetkov in vknjižil še tri asistence. V Celju bo nosil dres s številko 10.

Mladi nogometaš je svojo kariero sicer začel pri Kolpi, kjer je nastopal do svojega sedemnajstega leta, nato je sledila selitev v Domžale.

"Izredno sem vesel, da sem prišel v Celje. Tukaj se zame začenja nova zgodba, ponujena mi je izjemna priložnost za dokazovanje. Sem zelo motiviran, prihajam z močno željo po delu. Celjski klub dobro poznam, vem, da gre za odlično organizirano sredino, ki velik poudarek daje razvoju mladih nogometašev. Mnogo lepih stvari o klubu, klubskem vodstvu in trenerskem štabu mi je v minulih dneh zaupal tudi Žiga Kous, s katerim sva bila precej časa soigralca v Domžalah. Že jutri se bom priključil treningom moštva, s trdim delom pa si želim čim prej priboriti zaupanje trenerja in soigralcev," je po podpisu pogodbe, ki velja do maja 2018, dejal Požeg Vancaš.

Domžalčani pa so pogodbo podaljšali s 30-letnim vezistom Lucasom Mariem Horvatom, ki je podpisal do konca sezone 2017/18.

V Kopru nekdanji reprezentant

Vrste Luke Koper je okrepil ofenzivni vezist Cesar Joel Valencia Castillo, ki se z ekipo že mudi na pripravah v Medulinu. Enaindvajsetletni Ekvadorec, ki ima tudi špansko državljanstvo, je nazadnje igral za Logrones, pred tem pa je bil tudi član Reala Zaragoze, za katerega je debitiral v najmočnejšem španskem prvenstvu na obračunu z Real Madridom

Castillo je v preteklosti nosil tudi dresa kadetskih selekcij Ekvadorja in Španije, piše na spletni strani Prve lige Telekom Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.