Šport > Košarka
51 ogledov

Odpovedal se je več deset milijonom

deandre jordan EPA
Onstran Atlantika poteka sila zanimivo dogajanje na košarkarski tržnici z julijskim uradnim začetkom prestopnega obdobja v severnoameriški ligi NBA.

Vodstvu Dallas Mavericks je uspel veliki met, saj so po poročanju Dallas Morning News v svoje vrste za štiri leta s pogodbo vredno 80 milijonov dolarjev zvabili zelo iskanega DeAndre Jordana.

Jordan, ki je bil rojen v teksaškem Houstonu, naj bi bil pravšnja okrepitev za Dallas, kjer ga že predstavljajo kot dostojno zamenjavo za 37-letnega nemškega veterana pod obročema Dirka Nowitzkega.

Šestindvajsetletni center Jordan je zadnjih sedem sezon preživel v vrstah Los Angeles Clippers, kjer je bil nekoliko v senci Chrisa Paula in Blaka Griffina. Jordan, ki so ga Clippersi izbrali v drugem krogu nabora leta 2008, je bil v zadnjih sezonah izvrsten zlasti v obrambnih nalogah z najboljšim deležem skoka in košev, doseženih iz igre, nekoliko slabši pa je bil v prostih metih. V minuli sezoni je povprečno na tekmo dosegal 11,5 točke in 15 skokov.

V Združenih državah z veliko nestrpnostjo čakajo na odločitev še enega Teksašana LaMarcusa Aldridgea, ki bo skoraj zanesljivo zapustil Portland Trail Blazers, zanj pa se zanimajo Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs, Houston Rockets, Dallas, Toronto Raptors, Miami Heat, ki je že dosegel dogovor s slovenskim organizatorjem igre Goranom Dragićem in veteranom Dwyanom Wadom, in Phoenix Suns.

Gre sicer zgolj za dogovore in ustne zaveze, kajti podpisovanje pogodb klubov z igralci se bo lahko uradno začelo 9. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.