Šport > Nogomet
3913 ogledov

Hrvaški mediji: Slovenec na klopi Dinama

Darko Milanič Profimedia
Na klop Zagrebčanov naj bi sedel slovenski trener.

Dinamo je v derbiju s 3:1 premagal Hajduk, začasni trener Ante Čačić pa je po tekmi izjavil: "Ne odhajam v pokoj, sem eden izmed kandidatov za trenerja." A po poročanju hrvaških medijev je zdaj favorit za prevzem omenjene funkcije drugi nekdanji strateg Maribora, gre za Darka Milaniča. Ta si je že ogledal zadnji obračun.

"Bivši trener trener Primorja, Gorice, Maribora, Sturma, Leedsa, Slovana in ciperskega Pfosa je bil Dinamov gost na Maksimirju, vendar si ni le prišel ogledati tekme. Milanič je v resnih pogovorih z Dinamom, vendar to ne pomeni, da bo Čačić zapustil Maksimir," so zapisali na spletni strani Index.hr. Po zapisu v omenjenem portalu bo sicer Čačić postal športni direktor kluba.

"Res je, da sem bil na tekmi Dinama in Hajduka, enostavno me že dolgo ni bilo v našem okolju in sem te dni izkoristila za ogled hrvaškega derbija. Srečal sem se s številnimi prijatelji, ki jih že nekaj časa nisem videl. To je vse, kar lahko za zdaj povem. Poskušajte me razumeti," pa se je na klic 24sata.hr odzval Milanič.

"Vrnil sem se domov, trenutno sem na dopustu v svoji Izoli. Moram priznati, da mi je bilo zelo všeč vzdušje na derbiju.  Dinamo? Ne, ne bom ocenjeval ekipe ali igralcev glede na eno tekmo, ki sem jo videl v živo. Ni šanse. Seveda je Dinamo odlično moštvo, to je vse. Bila je zanimiva tekma, vendar je bilo vprašanje o prvaku že odločeno, šlo je le za prestiž," je še dejal primorski strateg.

Na vprašanje, če se bodo kmalu videli v Maksimirju, je odvrnil: "Haha, ničesar ne bom izključil, svet je zelo majhen. Bomo videli!"

Milanič je bil pred dvema tednoma odpuščen pri Pafosu, tega je sicer popeljal do šestega mesta v ciperskem prvenstvu, kar je najboljša uvrstitev v zgodovini kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice