Šport > Nogomet
843 ogledov

Milanič spet zasedel trenerski stolček

Darko Milanič Profimedia
Dolgoletni trener Maribora bo kariero nadaljeval na Slovaškem.

Nekdanji trener Maribora Darko Milanič je bil imenovan za novega trenerja slovaškega nogometnega kluba Slovana iz Bratislave. Gre za klub, ki je bil ustanovljen leta 1919 in trenutno igra v prvi slovaški nogometni ligi. Milanič je s slovaškim prvakom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za leto dni, so potrdili na spletni strani kluba.

Milanič že ima izkušnje z vodenjem kluba v tujini. Deloval je že v Avstriji in Angliji, največji pečat pa je pustil kot trener najtrofejnejšega slovenskega kluba iz Maribora. Vijolice je popeljal do kar 11 lovorik.

Milanič Sturm trener Gradec novinarska konferenca | Avtor: Kleine Zeitung/Ustream Kleine Zeitung/Ustream
Milanič je pred leti deloval v Avstriji, kjer je vodil graški Sturm, klub, za katerega je igral dobršen del kariere. Bil je tudi strateg nekdanjega angleškega prvaka iz Leedsa. Zdaj 52-letni nekdanji kapetan slovenske reprezentance iz Izole bo na klopi Slovana nadomestil vrzel, ki je zazevala po odhodu trenerja Jana Kozaka.

Milaničevo imenovanje je še ena pohvala za slovensko stroko, ki so jo v zadnjem času najbolj zaznamovali slovenski selektor Matjaž Kek, ki je bil zelo uspešen na klopi Rijeke, njegov naslednik Simon Rožman ter Luka Elsner na klopi francoskega Amiensa.

Barve slovaškega prvaka zastopajo trije slovenski legionarji, nekdanja člana Olimpije Kenan Bajrić in Žan Medved ter nekdanji napadalec Domžal Alen Ožbolt.

Na spletni strani Slovana poudarjajo, da je Milanič, ki je kot nogometaš igral v beograjskem Partizanu in graškem Sturmu, najuspešnejši slovenski trener moderne dobe. Pomočnik Milaniča bo Novica Nikčević, s katerim je že sodeloval v prejšnjih angažmajih.

"Je izkušen in jezikovno usposobljen trener in ima jasno predstavo o tem, kako razviti potencial ekipe in ga dvigniti na naslednjo stopnjo," je ob predstavitvi novega trenerja povedal izvršni direktor Slovana, Ivan Kmotrik mlajši.

"Prepričan sem, da je v naši ekipi več potenciala v primerjavi s predstavami, ki smo jih prikazali v zadnjem času. Že dolgo čutimo, da svojega potenciala ne izpolnjujemo stoodstotno. To je bil glavni razlog za zamenjavo trenerja. Morali smo odločno ukrepati," je dodal Kmotrik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.