Šport > Nogomet
24727 ogledov

Konec ugibanj! Zlatko Zahović razkril, ali postaja novi športni direktor Dinama

Zlatko Zahović Profimedia
Legendarni slovenski nogometaš in nekdanji športni direktor Maribora Zlatko Zahović je pojasnil, da ne bo prevzel mesta športnega direktorja hrvaškega prvaka ter da se mu zdi Darko Milanič odlična izbira za novega trenerja.

Po poročanju hrvaškega "Jutarnjega lista" naj bi Zlatko Zahović demantiral vsa namigovanja, da bo postal novi športni direktor zagrebškega Dinama. "Ne prihajam v Dinamo. Ne vem, od kod so se vzele te zgodbe" je pojasnil Zahović.

Dinamo Prihod Šport Hrvaški mediji: Slovenec na klopi Dinama

Po hrvaških medijih so se namreč ob zaključku sezone, v kateri je Dinamo Zagreb po napetem boju znova postal prvak, pojavile novice, da bo Zahović zasedel mesto športnega direktorja "Modrih", medtem ko naj bi Darko Milanič postal trener zagrebškega kluba. Zahovič je sicer morebitni izbor njegovega nekdanjega soigralca in kasneje sodelavca pri Mariboru podprl.

"Milanič? Sva zelo dobra prijatelja. Toda nič mi ni omenil na to temo. Če je resnično kandidat, potem je povsem normalno, da počaka, da nič ne pove, dokler se vse skupaj ne uresniči. Logično je, da takšno stvar zadrži zase. Je zelo velik delavec, povsem posvečen svojemu poslu. 100-odstotno živi nogomet, je velik strokovnjak. Zagotovo je trener za klub, kot je Dinamo. Lahko vodi največje klube, kar Dinamo je. Je resen trener, dolgo v tem poklicu. Z Mariborom je bil šestkrat slovenski prvak, tikrat je osvojil pokal. Če ga Dinamo izbere, bo to odlična izbira," je svojega prijatelja podprl Zahović.

milanič zahovič dinamo maribor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Darko ima najraje zmage. Njegov nogomet je enostaven, dobro napadaš, še boljše se braniš. Poglejte si njegovo statistiko pri dosedanjih klubih. Njegove ekipe so dosegale največ zadetkov. Ima veliko izkušenj, ve kako se igrajo evropske tekme. Evropske kvalifikacije nikoli niso lahke, čeprav se Dinamo načeloma prebije skozi. Toda Milanič pozna takšne situacije, ve kako pripraviti ekipo za težke in nepredvidljive evropske tekme. Dinamo ne bi zgrešil, če ga vzame za trenerja," je zaključil Zahovič, ki je prepričan, da lahko Milanič z Dinamom uspe tudi v Evropi.

Zlatko Zahovič se tako ne bo pridružil Dinamu, medtem ko so govorice o Darku Milaniču vse glasnejše. In ko te podpre ter zate jamči takšna nogometna legenda, kot je Zlatko Zahović, je to še en znak vodstvu Dinama, da bi bil morda prav slovenski strokovnjak odlična rešitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.