Šport > Nogomet
15027 ogledov

Umrl jugoslovanski reprezentant, legenda Maribora in Dinama

Stjepan Lamza Facebook
Izdihnil je športnik, ki se je zapisal v srca mnogih navijačev.

Hrvaški mediji poročajo, da je v 82. letu življenja po daljši bolezni umrl Stjepan Lamza, nekdanji jugoslovanski nogometni reprezentant, ki je v zgodnji fazi kariere, to je sicer začel v Segesti iz Siska, preživel tudi v mariborskem Braniku. 

Odhod v Zagreb, kjer je z Dinamom osvojil dva naslova jugoslovanskega pokalnega prvaka, so igralcu zvezne vrste omogočile prav dobre igre v dresu Štajercev.

Za reprezentanco Jugoslavije je Stjepan Lamza odigral sedem tekem.

Priljubljeni Štef je bil član zlate generacije zagrebškega Dinama, ki je leta 1967 osvojila pokal velesejemskih mest. V finalu so v skupnem seštevku dveh tekem "plavi" takrat premagali angleški Leeds United (2:0). Oba gola so zabili na domačem Maksimiru.

Lamza je Dinamo zapustil leta 1968 in nato igral še za Rijeko, Zagreb, Châteauroux in Croatio Melbourne. V Avstraliji je leta 1972 tudi sklenil kariero.

Sveča Velikana Šport Črn dan za nogomet, odšli sta dve legendi
Komentarjev 1
  • Jeanette_Jenkins 13:42 13.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice