Šport > Nogomet
1095 ogledov

Črn dan za nogomet, odšli sta dve legendi

Sveča Profimedias
Nogometni svet žaluje.

V 72. letu starosti je za posledicami hude bolezni umrl nekdanji legendarni nogometaš Partizana Momčilo Vukotić, je danes sporočil klub iz Beograda.

Priljubljeni Moca, kot so klicali Vukotića, je za črno-bele na 791 tekmah dosegel 339 golov, za mnoge ljubitelja ekipe iz Humske ulice pa je bil najboljši nogometaš v zgodovini Partizana.

Z beograjskim klubom je trikrat osvojil državno prvenstvo v nekdanji SFRJ v letih 1976, 1978 in 1983.

Vukotić je za reprezentanco SFRJ odigral 14 tekem in dosegel štiri gole, v času svoje igralske kariere pa je v sezoni 1978/79 branil tudi barve francoskega Bordeauxa.

V Partizanu je delal kot trener in direktor mladinske šole, v zadnjih letih pa kot oglednik pri srbski nogometni zvezi.

Umrl zadnji nogometni svetovni prvak iz leta 1954

Poslovil se je tudi Horst Eckel, zadnji preživeli član nemške nogometne reprezentance, ki je leta 1954 osvojila naslov svetovnega prvaka. Star je bil 89 let.

Desno krilo iz Kaiserslauterna je bil najmlajši član ekipe, ki je v finalu prvenstva v Bernu s 3:2 premagala Madžarsko. Eckel je zaradi sloga igre v času kariere dobil vzdevek "hrt".

Skupno je za "elf" odigral 32 tekem, s Kaiserslaternom je dvakrat postal nemški prvak. Poleg ekipe iz svojega rojstnega mesta je ob koncu kariere igral le še za Röchling Völklingen.

Izučeni orodjar je po igranju študiral umetnost in šport ter od leta 1973 delal kot srednješolski učitelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.