Šport > Nogomet
29064 ogledov

Še ena tragedija na zelenicah: umrl še tretji nogometaš

Print Screen
Še ena smrt na nogometnih zelenicah. Umrl je tretji nogometaš v samo nekaj dneh.

V Alžiriji je zaradi posledic srčnega zastoja umrl šele 30-letni Sofiane Lokar, član nogometne ekipe Mouloudia Saida, ki se je zgrudil med drugoligaško tekmo z rivali iz moštva ASM Oran.

Lokar je v 26. minuti srečanja trčil s svojim vratarjem in zaradi posledic udarca nekaj trenutkov zapustil zelenico. Po posredovanju zdravniške službe je dobil zeleno luč za nadaljevanje, nato pa se je deset minut kasneje nenadoma sesedel na igrišču.

Nogometašu so na licu mesta nudili takoj prvo pomoč in ga poskušali oživiti, toda brez uspeha. Z rešilcem so ga nato odpeljali proti bližnji bolnišnici, a je med prevozom umrl.

Pretesljivi posnetki s prizorišča dogajanja prikazujejo poskuse oživljanja in neutolažljiv jok šokiranih soigralcev, potem ko so prejeli novico, da je njihov kapetan umrl.

Družini alžirskega nogometaša, ki je pred sedmimi dnevni dahnil usodni da, je sožalje izrekel tudi legendarni Franck Ribery.

V samo nekaj dneh so nogometne zelenici terjale že tri mlada življenja. Pred dnevi se je na treningu hrvaškega tretjegaligaša zgrudil 23-letni Marin Čačić, ki so ga nekaj časa držali v umetni komi, a je kmalu zatem umrl.

Še dva dneva prej je nogometno javnost pretresla tragična vest o smrti 28-letnega člana Mucata Mukhaeda Al-Raqadija, ki mu je srce odpovedalo med ogrevanjem, tekma z Al-Suwaiqom pa je bila nato odpovedana.

Komentarjev 7
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 15:42 28.december 2021.

    Žile pokajo po ceplenju kot da so iz papirja...ob malo večjem naporu ! Ampak zdravniki morajo lagat, ker so za to super nagrajeni v covid projektu!

  • Toma 12:18 27.december 2021.

    Kahle na glavo, pa bo!

  • Pepe007 10:58 27.december 2021.

    Udarec v glavo je pač lahko usoden. Verjetno ga ne bi rešili, tudi če bi ga po udarcu posadili na klop. Nevarnost nekaterih situacij.