Bomba z Otoka! Lastnik Telemacha in Sportkluba kupil angleškega velikana

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Dragan Šolak je novi lastnik nogometnega kluba Southampton.
Oglej si celoten članek

Po poročanju različnih angleških medijev je srbski poslovnež Dragan Šolak novi lastnik nogometnega kluba Southampton. Za nakup 80-odstotnega deleža v klubu naj bi odštel slabih 120 milijonov evrov, poroča The Guardian. Preostalih 20 odstotkov naj bi zadržala Katharina Liebherr.

Dragan Šolak, ki je sicer ustanovitelj medijskega in telekomunikacijskega velikana United Group, ki si lasti Sportklub, Telemach, Total TV, Shoppster in N1, je po poročanju Sky Sports na čelu skupine investitorjev, ki bodo po vzoru lastnikov Manchester Uniteda iskali priložnosti za nakup deležev tudi v klubih iz drugih držav.

Srbski poslovnež, ki se nerad pojavlja v javnosti, po ocenah pa naj bi bil vreden kar 1,2 milijarde evrov, naj bi imel po nekaterih poročilih tudi slovensko državljanstvo, pred leti pa je kupil tudi golf igrišče Bled.

Šolak je 80-odstotni delež odkupil od kitajskega poslovneža Gaoa Jishenga, ki je na čelo Southamptona prišel 2017. Rasmus Ankersen, nekdanji športni direktor Brentforda, in londonski investitor Henrik Kraft sta prav tako udeležena pri prevzemu kluba, piše Sky Sports.

Foto: Profimedia Southampton

Southampton je trenutno na 14. mestu dvajsetčlanske elitne angleške Premier League. Z 21 točkami iz devetnajstih tekem ima deset točk naskoka pred ekipami, ki se borijo za obstanek.

Klub velja za pravega angleškega velikana, saj je velik del svojega obstoja preživel v najmočnejši angleški nogometni ligi in je bil tudi eden izmed ustanoviteljev Premier lige. V najmočnejši angleški ligi je med leti 1978 in 2005 igral kar 27 let zapored, od leta 2012 dalje pe je ponovno stalni član Premier lige, v kateri je lani končal na 15. mestu.

Foto: Profimedia Southampton

"Svetniki", kot je vzdevek nogometašev Southamptona, igrajo svoje tekme na stadionu St Mary's, ki sprejme 32.000 gledalcev. Klub je bil sicer ustanovljen leta 1885, svoj vzdevek pa je dobil, ker ga je ustanovila cerkev St. Mary's. Klub igra tekme v tradicionalni črtasti rdeče-beli opravi, na igrišču pa ga vodi avstrijski trener Ralph Hasenhüttl.

Klub je svoj največji uspeh doživel leta 1976, ko je z zmago nad Manchester Unitedom osvojil FA pokal, zgodovinska pa je bila tudi sezona 1983/84, ko so v boju za naslov državnega prvaka za vsega tri točke morali priznati premoč Liverpoolu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:19 5. Januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 20:04 4. Januar 2022.

    Se pravi bodo pri nas še dražje tv sheme. Odstopam grem samo na internet

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.