Bombni napad v bližini stadiona

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V bližini stadiona turškega nogometnega prvoligaša Bešiktaš v Istanbulu je bilo v dveh eksplozijah avtomobila-bombe ranjenih najmanj 20 ljudi, poročajo turški mediji.
Oglej si celoten članek

Turška televizijska postaja NTV je navedla, da je bil cilj napada avtobus s pripadniki policije. Eksploziji sta odjeknili dve uri po tekmi.

Turško ministrstvo za notranje zadeve pravi, da zaenkrat nima informacij o smrtnih žrtvah, da pa prve informacije kažejo na to, da so bili ranjeni policisti.

''Nimamo informacij o smrtnih žrtvah. Upamo, da ne bo nobene. Ranjeni so policisiti,'' je povedal turški notranji minister Suleyman Soylu.

Ameriška tiskovna agencija AP pa navaja izjave prič, ki pravijo, da so slišali tudi streljanje, kar naj bi kazalo na napad na policijo tudi s strelnim orožjem.

Na mestu eksplozije so že reševalna in gasilska vozila, policija pa je zaprla promet okoli stadiona. Na televizijskih posnetkih se sicer vidi tudi požar pred stadionom.

Bursapor je nemudoma navezal stik z navijaškimi skupinami in z objavo na Twitterju potrdil, da v eksploziji ni bil poškodovan noben njihov podpornik.

Tarča napada so bili možje v modrem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.