Šport > Nogomet
25 ogledov

Bombni napad v bližini stadiona

eksplozija istanbul Reševalni pas/Twitter
V bližini stadiona turškega nogometnega prvoligaša Bešiktaš v Istanbulu je bilo v dveh eksplozijah avtomobila-bombe ranjenih najmanj 20 ljudi, poročajo turški mediji.

Turška televizijska postaja NTV je navedla, da je bil cilj napada avtobus s pripadniki policije. Eksploziji sta odjeknili dve uri po tekmi.

Turško ministrstvo za notranje zadeve pravi, da zaenkrat nima informacij o smrtnih žrtvah, da pa prve informacije kažejo na to, da so bili ranjeni policisti.

''Nimamo informacij o smrtnih žrtvah. Upamo, da ne bo nobene. Ranjeni so policisiti,'' je povedal turški notranji minister Suleyman Soylu.

Ameriška tiskovna agencija AP pa navaja izjave prič, ki pravijo, da so slišali tudi streljanje, kar naj bi kazalo na napad na policijo tudi s strelnim orožjem.

Na mestu eksplozije so že reševalna in gasilska vozila, policija pa je zaprla promet okoli stadiona. Na televizijskih posnetkih se sicer vidi tudi požar pred stadionom.

Bursapor je nemudoma navezal stik z navijaškimi skupinami in z objavo na Twitterju potrdil, da v eksploziji ni bil poškodovan noben njihov podpornik.

Tarča napada so bili možje v modrem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.