Po 90 minutah brez sprememb na lestvici

Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometni derbi Olimpija - Maribor Foto: Anže Petkovšek Nogometna dvoboj med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna dvoboj med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna dvoboj med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna dvoboj med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah. Foto: Anže Petkovšek Nogometna tekma med NK Olimpija in NK Maribor v Stožicah.
Stadion Stožice je gostil prvi veliki obračun med Olimpijo in Mariborom v tej sezoni. Ta se je končal brez zadetkov.
Oglej si celoten članek

Tako Olimpija kot Maribor sta v tekmo na stadionu Stožice krenila brez poraza, v šestih kolih sta največja slovenska rivala zabeležila po pet zmag in en remi, oba sta zbrala 16 točk ter že v uvodnih krogih prvenstva pobegnila vsem tekmecem. Tako Ljubljančani kot Ljubljančani so pred tokratnim derbijem napovedovali lov na tri točke.

Dvoboj v prvih minutah ni ponudil pravih priložnosti, igra se je odvijala predvsem na sredini igrišča, obe moštvi pa sta po pričakovanjih pokazali željo in borbenost. Prvo možnost za spremembo izida so imeli domači, ko se je po slabem izbijanju Marka Šulerja žoga odbila od Abassa Issaha do Nathana Oduwe, ki se je namesto strela odločil za povratno podaju Abassu, a se je končalo le s kotom za domače.

V 27. minuti sta znova kombinirala omenjena Olimpijina igralca, Oduwa je dobro v ogenj poslal soigralca, ki pa se je v dokaj ugodnem položaju zmedel in se je odločil za predložek z desne strani kazenskega prostora v sredino, a to slabo naredil in žoga je preletela vse igralce. V prve pol ure je bilo razmerje v posesti žoge 59:41 v korist Olimpije, ki je nekoliko prevladovala tudi do polčasa, a brez pravega učinka.

Danes derbi Zaradi ogromnih tampon con Stožice premajhne za vse ljubitelje nogometa?

V 52. minuti pa se je do tedaj najlepša priložnost ponudila gostom. Po podaji skozi sredino obrambe je sam proti golu Olimpije stekel Martin Kramarič, ki pa je v dvoboju iz oči v oči z vratarjem Rokom Vodiškom okroglo usnje poslal preko okvira vrat. Tri minute kasneje je bil sprožen tudi prvi strel na gol na tekmi, po podaji Jasmina Mešanovića v peterec je poizkusil Valon Ahmedi, nenevaren strel pa je Vodišek mirno ustavil. Na drugi strani je v 63. minuti po kotu z glavo previsoko meril Branko Ilić.

V 69. minuti je Abass dobil prerivanje s Šulerjem, sprožil iz precej slabega kota, Jasmin Handanović pa je z nogo žogo odbil v kot. Dve minuti kasneje je v gostujoči kazenski prostor lepo vtekel rezervist Stefan Savić, močno streljal, a tudi tokrat je okroglo usnje poletelo preko prečke. V 75. minuti je po lepi podaji Gregorja Bajdeta v peterec domačih za las zamudil kapetan vijoličastih Marcos Tavares, že v sodnikovem dodatku pa tudi Mešanović. Obakrat je dobro v obrambi posredoval Ilić.

SNL Preobrat za preobratom v Krškem

Prva liga TS, 7. kolo:

Olimpija : Maribor  0:0
 
Celje : Ankaran Hrvatini  4:1 (2:1)
Žinko 16./11m, Dangubić 20., Pišek 83., Požeg Vancaš 86.; Meledje 21.
 
Gorica : Rudar Velenje 1:0 (0:0)
Filipović 90.
 
Aluminij : Triglav  2:0 (0:0)
Mesec 76., Bartulović 95.
 
Krško : Domžale  4:2 (1:0)
Škrbić 43., Mujan 68., Jurina 70.,Gajić 88.; Širok 54., Hebaj 58.
 
LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 17 točk
2. Maribor 17
3. Krško 11
4. Gorica 10
5. Domžale 9
6. Rudar Velenje 9
7. Celje 8
8. Aluminij 8
9. Triglav Kranj 4
10. Ankaran Hrvatini 2
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:45 27. Avgust 2017.

    Ne glede na izid tekme je NK Maribor prva nogometna violina v Sloveniji!Žabarji pa naj igrajo raje vaterpolo saj brez …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.