Šport > Nogomet
8839 ogledov

Zaradi ogromnih tampon con Stožice premajhne za vse ljubitelje nogometa?

derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Policija je organizatorje prikrajšala za velik kos denarne pogače od prodaje vstopnic. Nekaj jih je za današnji derbi med Olimpijo in Mariborom še vedno na prodaj.

"Prodali smo že veliko večino vstopnic za današnji večerni derbi med Olimpijo in Mariborom,“ nam je ob 13. uri pojasnil predstavnik Olimpije za stike z mediji Tilen Trotovšek in dodal, da tisti, ki si želijo ogledati nogometni spektakel še lahko kupijo vstopnico.

"Nakaj 100 jih še imamo na voljo. So pa v kotnih delih stadiona. Na sredini so sedeži razprodani,“ pravi in dodaja, da se ni dobro zanašati, da bi vstopnico kupili zadnji trenutek. Če jih ne bodo prodali prej, bodo še na voljo tudi na blagajni pred stadionom.

Darko Milanič Večni derbi Šport Maribor na krilih evforije, Bišćan hvali svoje napadalce

Ogromno praznih sedežev

Stadion, ki sprejme 16.038 gledalcev pa ne bo pokal po šivih. Policisti so bo besedah predstavnika Olimpije zaradi varnosti na stadionu odredili „tampon cone“ in kapaciteto skrčili za okoli 2.500 mest. To naj bi bilo več kot je bila navada v preteklosti, zaradi česar pri Olimpiji niso navdušeni. "Danes bo na derbiju največ 13 tisoč gledalcev,“ pravi Trotovšek.

Green Dragons | Avtor: Profimedia Green Dragons. Profimedia

Cene vstopnice za večni derbi z Mariborom je 15 evrov za odrasle osebe, 10,5 evra za ženske, dijake, študente, upokojence, invalidne osebe in spremljevalce oseb na invalidskih vozičkih, pet evrov za otroke do vključno 14. leta. Osebe na invalidskih vozičkih imajo prost vstop. 2.500 praznih sedežev tako po naših ocenah pomeni vsaj okoli 30 tisoč evrov manj zaslužka s prodanimi vstopnicami.

maribor, hapoel, liga prvakov, kvalifikacije Pred derbijem Šport Zahović: Navijače naj ne skrbi, alibija nimamo v slovarju

Le nekaj 100 mariborskih navijačev

Manj kot zadnja leta bo tudi navijačev Maribora. Dobili so 600 vstopnic. Kot poudarja predstavnik Olimpije so Mariborčani vstopnice lahko kupili le preko kluba. 400 jih pripada navijaški skupini Viole, 200 pa navijačem iz Maribora.

Mariborskim navijačem z obeležji kluba na tribune, kjer so navijači Olimpije, redarji zaradi zagotavljanja varnosti ne bodo dovolili. Za današnji derbi velja tudi avtorizacija vstopnic. Vsak mora imeti s seboj osebni dokument, Trotovšek pa vsem, ki si bodo tekmo ogledali na stadionu svetuje, da so pravočasno pred vhodom na stadion.

Branko Brane oblak Dolgi most tenis intervju Euro 2012 evropsko prvenstvo EP Podžgal ozračje Šport Oblak: V Mariboru imajo samo eno dobro stvar …

Spremenjen prometni režim

Obiskovalci tekme bodo lahko parkirali v garažni hiši ob stadionu, ki pa bo hitro polna. Zato organizatorji opozarjajo, da so parkirišča še Kranjčeva, Žale, Nove Žale, Ekonomska fakulteta, FDV, parkirna hiša WTC in Modri Kvadrat. Na parkiriščih Mestne občine Ljubljana je že dve uri pred tekmo in še uro po tekmi parkiranje brezplačno. Med parkirišči bo urejena krožna avtobusna linija.

Viole NK Maribor Olimpija Ljubljana Pokal Slovenije Ljudski vrt | Avtor: Profimedias Profimedias

Vstopnice za tekme NK Olimpija zagotavljajo brezplačen prevoz na mestnih avtobusih LPP tri ure pred in po tekmi. 20 minut po končani tekmi bodo na Vojkovi čakali avtobusi za vse smeri.

Abass Issah SNL Šport Olimpija ostaja na vrhu z zmago v gosteh

Zaradi velikega števila obiskovalcev bo na in okoli stadiona veljal spremenjen prometni režim. Del Vojkove ceste se od 18. ure dalje spremeni v enosmerno cesto. Spremenjena ureditev bo veljala do predvidoma 23. ure.

Komentarjev 2
  • alojzr 16:05 27.avgust 2017.

    Naša policija se pripravlja samo na dvoje: inkasantstvo na cestah in huliganske fuzbalske pretepe. No, pa 1. septembra jih bo zunaj vse polno, kot da nihče ne ve za prvi šolski dan.

  • kapibara1 14:30 27.avgust 2017.

    Eh ti naši politični policaji.. "Tampon cono", bi lahko, v NAJSLABŠEM primeru, uporabili tudi za koncert Tompsona