Šport > Nogomet
1339 ogledov

Zahović: Navijače naj ne skrbi, alibija nimamo v slovarju

maribor, hapoel, liga prvakov, kvalifikacije EPA
Nocoj bo na sporedu veliki derbi med Olimpijo in Mariborom.

Nogometaši ljubljanske Olimpije in branilci naslova iz Maribora bodo drevi ob 20.20 igrali prvi večni derbi v sezoni. V okviru 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije so bodo srečali na stožiškem stadionu.

Tako Ljubljančani, ki so do nadaljnjega ostali brez vratarja Nejca Vidmarja, kot Mariborčani, ki so se v torek tretjič v zgodovini prebili v skupinski del lige prvakov, napovedujejo igro na zmago. Zaenkrat sta ekipi na vrhu prvenstvene lestvice točkovno izenačeni, obe sta zbrali po 16 točk. Boljšo razliko v zadetkih ima ljubljanski kolektiv, ki je dosegel 16, dobil pa zgolj dva zadetka. Maribor ima razmerje 13:5.

"Derbi prihaja v najboljšem možnem času. Ekipa je dobila na potrditvi zmožnosti, na samozavesti in se že veseli novega izziva," je po uspehu v ligi prvakov dejal športni direktor Maribora Zlatko Zahović.

Branko Brane oblak Dolgi most tenis intervju Euro 2012 evropsko prvenstvo EP Podžgal ozračje Šport Oblak: V Mariboru imajo samo eno dobro stvar …

"Naši navijači naj ne skrbijo, saj so fantje proslavljali samo en dan po tekmi in potem imeli dovolj časa za počitek. So profesionalci, željni zmage na vsaki tekmi. Ob tem pa se zavedajo odgovornosti, ki jo imajo do navijačev in dresa. Nobenega alibija ne bo, ampak bo naš cilj in namen jasen. Igrati z navdihom, samozavestno, pokazati moč in zmagati," pravi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance.

Olimpija Ljubljana | Avtor: Profimedia Olimpija Ljubljana. Profimedia

"Zadovoljni smo, dosegli smo velik uspeh, a smo od četrtka, ko se je ekipa znova zbrala, že v filmu slovenskega prvenstva. Ne glede na minule dogodke, ki so izzvali posebne občutke, se ne bomo uspavali. Besede alibi ni v klubskem slovarju. V Ljubljano gremo s spoštovanjem do nasprotnika, vendar samo z eno mislijo. Zmagati!" 

Darko Milanič Večni derbi Šport Maribor na krilih evforije, Bišćan hvali svoje napadalce

Trener Olimpije Igor Bišćan pričakuje zanimivo in kakovostno tekmo, upa pa, da se bo po zadnjem sodniškem žvižgu zmage veselilo njegova ekipa: "Obe moštvi sta v dobri formi, zmagujeta, tako da je vse pripravljeno za derbi. Tudi jaz sem malce napet in še posebej nestrpno pričakujem tekmo, bo pa to odlična priložnost, da vidimo, kje smo v primerjavi z ekipo, ki se je uvrstila v Ligo prvakov. Verjamem, da bomo pred našimi navijači z dobro igro prišli do pozitivnega rezultata."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.