Šport > Nogomet
4665 ogledov

Mariboru se je nasmehnila sreča, v Ljudski vrt prihajajo ...

NK Maribor Hapoel Liga prvakov NK Maribor/Twitter Veselje Šatjercev po uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov.
Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Monte Carlu opravila žreb skupin za novo sezono Lige prvakov.

Slovenski državni prvak Maribor bo v tretjem nastopu v Ligi prvakov igral v skupini E z Liverpoolom, Sevillo in Spartak Moskvo.

Dejstvo je, da skupina ni preveč atraktivna, a obenem ne gre zanikati, da imajo vijoličasti zdaj še lepše možnosti za dober točkovni izplen.

Maribor je bil izžreban kot predzadnji in prav lahko bi se zgodilo, da bi pristal v skupini z Real Madridom, Tottenhamom in Borussio Dortmund, na koncu pa se je moral "zadovoljiti" s skupino, katere najbolj zveneče ime je petkratni zmagovalec Lige prvakov - Liverpool.

Maribor bo v skupinskem delu igral tretjič, pred tem se je med evropsko elito meril že v sezonah 1999/2000 in 2014/15. Doslej je v Ligi prvakov dosegel eno zmago, in to prav na prvi tekmi - na gostovanju pri kijevskem Dinamu, kjer je z golom Anteja Šimundže slavil z 1:0.

"Želje za današnji žreb so bile, kot sem jih imel takoj po končani tekmi in uvrstitvi v ligo prvakov. Da dobimo skupino, v kateri lahko tekmujemo. Če bi padli v kakšno drugo skupino, bi tekmovali veliko težje. Imamo zelo zahtevne tekmece, imamo atraktivne tekmece, če mislimo na Sevillo in Liverpool. Skupina je prava. Veselimo se vsakega srečanja posebej." - Darko Milanič

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se bo s svojim Atletico Madridom meril v skupini C s Chelseajem, Romo in Karabahom Agdamom.

Ekipa slovenskega vratarja Ažbeta Juga, Sporting Lizbona, bo igrala v skupini D, kjer so še Juventus, Barcelona in Olympiacos.

Skupinski del se bo začel 12. septembra in končal 6. decembra. 

 "So nas presenetili. Mogoče skupina ni najbolj atraktivna, a ta skupina pušča upanje. Marsikaj je mogoče." - Marko Šuler

Skupine Lige prvakov za sezono 2017/2018:

Skupina A:

1. Benfica (Portugalska)
2. Manchester United (Anglija)
3. Basel (Švica)
4. CSKA Moskva (Rusija)

Skupina B:

1. Bayern München (Nemčija)
2. PSG (Francija)
3. Anderlecht (Belgija)
4. Celtic (Škotska)

Skupina C: 

1. Chelsea (Anglija)
2. Atletico Madrid (Španija)
3. Roma (Italija)
4. Qarabag (Azerbajdžan)

Skupina D:

1. Juventus (Italija)
2. Barcelona (Španija)
3. Olympiacos (Grčija)
4. Sporting Lizbona (Portugalska)

Skupina E:

1. Spartak Moskva (Rusija)
2. Sevilla (Španija)
3. Liverpool (Anglija)
4. Maribor (Slovenija)

Skupina F: 

1. Šahtar Doneck (Ukrajina)
2. Manchester City (Anglija)
3. Napoli (Italija)
4. Feyenoord (Nizozemska)

Skupina G:

1. Monaco (Francija)
2. Porto (Portugalska)
3. Bešiktaš (Turčija)
4. RB Leipzig (Nemčija)

Skupina H: 

1. Real Madrid (Španija)
2. Borussia Dortmund (Nemčija)
3. Tottenham (Anglija)
4. Apoel Nikozija (Ciper)

Razpored po bobnih:

1. boben: Real Madrid, Bayern München, FC Chelsea, Juventus Torino, Benfica Lizbona, AS Monaco, Spartak Moskva in Šahtar Donjeck

2. boben: FC Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, FC Sevilla, Manchester City, FC Porto in Manchester United

3. boben: SSC Napoli, Tottenham Hotspur, FC Basel, Olympiakos Pirej, RSC Anderlecht, AS Roma, Bešiktaš Istanbul in FC Liverpool

4. boben: Feyenoord Rotterdam, Maribor, RB Leipzig, Celtic Glasgow, Sporting Lizbona, Apoel Nikozija, Karabah Agdam in CSKA Moskva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice