Šport > Nogomet
12476 ogledov

Toliko so si prislužili vijoličasti bojevniki

NK Maribor Hapoel Liga prvakov NK Maribor/Twitter Veselje Šatjercev po uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov.
Uvrstitev v Ligo prvakov prinaša bogate denarne nagrade, letos bodo mariborski nogometaši še posebej dobro poplačani.

Nogometaši Maribora so se po torkovi zmagi nad Hapoelom iz Be'er Sheve tretjič v klubski zgodovini prebili v skupinski del Lige prvakov. 

Kot vsako leto Evropska nogometna zveza (UEFA) med udeležence elitnega tekmovanja razdeli številne milijone, nič drugače ni niti v sezoni 2017/18.

Mitja Viler Tvitosfera Šport "Mi tega Milaniča najbrž še vedno plačujemo ..."

Maribor si je samo z nastopi v kvalifikacijah za Ligo prvakov že zagotovil 2,32 milijona evrov, z uvrstitvijo med 32 najboljših ekip na Stari celini pa bo v blagajno vijoličastega kluba kapnilo še za slovenske razmere astronomskih 12,7 milijona evrov. Skupno so si Štajerci v letošnji sezoni z naslova Uefe tako že zagotovili več kot 15 milijonov skupne evropske valute.

Z vsako morebitno osvojeno točko v skupini (žreb bo v četrtek ob 18. uri v Monte Carlu) bodo slovenski prvaki zaslužili še po 500 tisočakov, za vsako zmago pa kar 1,5 milijona evrov. Če bi se prebili v izločilne boje, kar meji na znanstveno fantastiko, bi zaslužili še dodatnih šest milijonov.

NK Maribor Zgodovinsko Šport Maribor tretjič med evropsko elito

Del denarja bo klub takoj preusmeril. Pod Kalvarijo so namreč še pred povratnim srečanjem s Hapoelom sklenili, da bodo igralcem v primeru uspeha izplačali rekordne premije, nogometaši si bodo tako razdelili 3,5 milijona evrov.

Skupno bo Uefa pod vodstvom Aleksandra Čeferina v letošnji sezoni klubom v Ligi prvakov izplačala malce manj kot 1,32 milijarde evrov.

Rijeka Olympiacos Liga prvakov Šport Keku ni uspelo, Grki premočni za hrvaške prvake
Komentarjev 2
  • Avatar Džoser
    Džoser 15:09 23.avgust 2017.

    Koliko pa zahteva od tega naša gnila država,ki za šport nima denarja?

  • kapibara 14:22 23.avgust 2017.

    Pa da sedaj vidimo donatorstvo Yugo- jugoviča