Šport > Nogomet
23127 ogledov

Čudežna obramba Handanovića, o kateri piše cela Evropa

jasmin handanović Reševalni pas/Twitter
Eden od najzaslužnejših nogometašev za uvrstitev Maribora v skupinski del Lige prvakov je prav gotovo vratar Jasmin Handanović.

Mariborčani so v domačem Ljudskem vrtu po izjemno napeti končnici premagali Hapoel (1:0) in se s skupnim izidom 2:2 po zaslugi gola v gosteh tretjič v zgodovini kluba uvrstili v Ligo prvakov. Slovenski državni prvak si je z uvrstitvijo med evropsko elito zagotovil finančno injekcijo, višjo od 15 milijonov evrov.

NK Maribor Hapoel Liga prvakov Uefini milijoni Šport Toliko so si prislužili vijoličasti bojevniki

Nič od tega ne bi bilo mogoče, če ne bi Jasmin Handanović, 39-letni veteran v vratih slovenskega prvaka, ob izteku 89. minute poskrbel za naravnost fantastično obrambo in preprečil zadetek, ki bi v Ligo prvakov popeljal gostujočo ekipo. "Ko je Handanović ubranil, sem vedel, da smo v Ligi prvakov," je po tekmi zatrdil trener Darko Milanič.

Mitja Viler Tvitosfera Šport "Mi tega Milaniča najbrž še vedno plačujemo ..."

Čudežna obramba slovenskega vratarja je dan po tekmi odmevala na družbenih omrežjih, o njej so pisali vsi domači in številni tuji mediji iz Anglije, Španije, ItalijeSrbije ter BiH, nemalo pozornosti pa je bila deležna tudi na straneh priljubljenega spletnega foruma Reddit.

Handanović, član Maribora od leta 2011, bo tako že drugič v karieri zaigral v Ligi prvakov, zanimiv pa je podatek, da njegov slavnejši bratranec Samir, vratar milanskega Interja, še vedno čaka na svojo priložnost med evropsko klubsko elito.

Mitja Viler NK Maribor V pričakovanju žreba Šport Z najmanjšim stadionom in proračunom v boj z Realom, Bayernom, Juventusom ... NK Maribor Zgodovinsko Šport Maribor tretjič med evropsko elito Maribor navijači slavje Liga prvakov Štajerska se veseli Šport Mariborske ulice v soju bakel, navijaški napevi odmevali v noč Ljudski vrt Liga prvakov Video Šport Navdušenje v Ljudskem vrtu ob zadnjem sodniškem žvižgu
Komentarjev 1