Šport > Nogomet
277 ogledov

Olimpija ostaja na vrhu z zmago v gosteh

Abass Issah Profiemdia
Nogometaši Olimpije so v tekmi 6. kroga prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Ankaran Hrvatine s 3:1 (0:0), Domžale in Aluminij pa sta se razšla brez zmagovalca z 2:2 (2:1).

Nogometaši Olimpije so na gostovanju pri zadnjeuvrščeni ekipi nujno potrebovali tri točke, s katerimi bi spet prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici, potem ko so v soboto Mariborčani z zadetkom v zadnjem hipu rešili poln izkupiček v dvoboju s Krčani. V Dravogradu so na začasnem domu primorskih nogometašev Ljubljančani dolgo rušili domačo trdnjavo, nazadnje pa le zmagali zanesljivo s 3:1.

Uvod prvega dela je bil ljubljanski. Domači vratar Panagiotis Papadopolous je imel precej več dela kot Rok Vodišek, ki je tokrat dobil priložnost pri Olimpiji. A žoge po nekaj nevarnih strelih niso našle poti v mrežo domačih. Issah Abass je nevarno meril v peti in deseti minuti, poskušal pa je še Dario Čanadžija.

Domači so prvič zapretili v 11. minuti. Nevarnejši je bil poskus Raoula Delgada v 24., ko je Vodišek dobro ubranil. Rok Kidrič je v 36. minuti nevarno prodrl na rob kazenskega prostora, kjer so ga gostje zrušili, a je sodnik že pred tem pokazal, da gre za prepovedan položaj. Nekaj minut pred polčasom je bil nevaren še Bradley Meledje, Vodišek pa je strel ubranil. Za goste je bil blizu zadetku tudi Ricardo Alves, ko je imel v 25. minuti priložnost za dva strela iz bližine, a je prvič dobro posredoval vratar, drugič pa je žoga poletela ob vratnici.

Na začetku drugega dela se je zdelo, da so zeleno-beli le našli način za uspeh proti trdnim domačinom. V 50. minuti je Alves močno udaril od daleč, žogo je vratar Papadopolous le odbil, na 14 metrih pa jo je sprejel Dino Štiglec in jo z natančnim strelom pod prečko pospravil za hrbet domačega vratarja.

A Ankarančani se niso ustrašili, še naprej so bili precej enakovreden tekmec. Sedem minut po prejetem golu je žogo z leve strani ob robu kazenskega prostora natančno podal Erik Gliha, pred golom pa je bil na pravem mestu Meledje in okroglo usnje z glavo poslal v zgornji desni kot vrat Vodiška. Izid je bil tako spet izenačen, gostje so imeli v nadaljevanju rahlo premoč, a ne takšne, ki bi obetala nove zadetke. Za osvežitev je v 72. minuti z menjavo poskrbel argentinski Slovenec Andres Vombergar, ki je tako prvič zaigral za Olimpijo.

Favorizirani gostje so si oddahnili šele v 78. minuti; po natančni podaji Mitcha Apauja z desne strani je bil pred vrati na pravem mestu Abass, žogo z glavo preusmeril v tla, od tam pa se je odbila za hrbet Papadopolousa. Že v zadnjih izdihljajih tekme je nato osamljeni Abass z roba kazenskega prostora po podaji Vombergarja z natančnim strelom poskrbel za tretji gol gostov in tako potrdil pričakovano zmago.

Po Marseillu še remi z Aluminijem

Nogometaši Domžal so v predzadnji tekmi 6. kroga v Prve lige Telekom Slovenije doma remizirali z Aluminijem z 2:2 (2:1); zadnja tekma bo v ponedeljek ob 20. v Velenju med Rudarjem in Celjem. Domžalčane v četrtek na Velodromu v Franciji čaka povratna tekma 4. predkroga evropske lige; na prvi so v Stožicah igrali 1:1 (1:0) proti Marseillu.

Rumeni iz Domžal imajo še vedno možnost, da se kot šele drugi slovenski klub v zgodovini uvrstijo v skupinski del evropske lige. Pred povratnim obračunom z ekipo Olympique iz Marseilla so jih ob Kamniški Bistrici čakali nogometaši Aluminija, ki Domžalčanov na prejšnjih osmih tekmah še niso premagali, na gostovanjih pa so osvojili zgolj točko. Poleg tega je bil pred tekmo Aluminij na predzadnjem mestu lestvice, pred Domžalčani pa so le Mariborčani in ljubljanska Olimpija.

Vlogo velikih favoritov so domžalski nogometaši najprej hitro upravičili, že v drugi minuti je Alen Ožbolt gostitelje povedel v vodstvo. Francesco Tahiraj se ni dobro znašel na svoji polovici in po njegovi napaki je žoga prišla do Jureta Matjašiča, ki je podal do Ožbolta. Ta je z okrog osmih, devetih metrov premagal vratarja Luko Janžekoviča, ki je bil brez moči.

Ožbolt je 24 minut pozneje prednost povišal na 2:0. Tedaj se je zelo dobro znašel v kazenskem prostoru in žogo, ki se je pred tem po odbijanju mimo številnih nog prikotalila do njega, spravil v mrežo. Nermin Hodžić je začel to akcijo s podajo v kazenski prostor.

Le dve minuti pozneje so gostje znižali razliko. Po levi strani je ušel Tahiraj, njegova prvo podajo je odbil Faruk Gačan, žoga je znova prišla do Tahiraja, ki jo je poslal do Škofleka, ta pa jo je z glavo usmeril ob vratnici v gol.

Škoflek je že v tretji minuti drugega polčasa prišel še do ene lepe priložnosti, po protinapadu je bil na desni strani kazenskega prostora sam pred golom, vendar se je odločil za podajo, ki pa je končala za hrbti treh soigralcev, ki so ga spremljali v napadu.

Ob koncu tekme so gostje postajali vse bolj nevarni in Marko Nunić je v 78. minuti po podaji Ibrahima Mensaha zadel prečko. Dve minuti pozneje je prav Nunić sprejel na robu petmetrskega vratarjevega prostora žogo, ki mu jo je po preigravanju lepo podal strelec prvega gola Aluminija Škoflek. Po tem strelu, ki je pomenil izenačenje izida, so številni razočarani domači gledalci začeli zapuščati tribune.

Prva Liga TS, 6. krog:

Triglav Kranj :  Gorica 1:3 (1:0)
Poplatnik 26./11-m; Kapić 57., Edafe 84., Gulić 86.
 
Maribor : Krško  3:2 (1:0)
Bajde 17., Bohar 74., Pihler 96.; Kovačič 63., Škrbić 81.
 
Ankaran Hrvatini : Olimpija  1:3 (0:0)
Meledje 57.; Štiglec 50., Abass 78., 93.
 
Domžale : Aluminij  2:2 (2:1)
Ožbolt 2., 26.; Škoflek 28., Nunić 80.
 
Ponedeljek:
Rudar Velenje - Celje
 
LESTVICA:
1. Olimpija  16 točk
2. Maribor  16
3. Domžale  9
4. Krško  8
5. Gorica  7
6. Rudar Velenje  6 (-1)
7. Aluminij  5
8. Celje  5 (-1)
9. Triglav Kranj  4
10. Ankaran Hrvatini  2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice