Šport > Nogomet
262 ogledov

Gorica do prve zmage v zadnjih trenutkih tekme

Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (0:0), še bolj prepričljiva pa je bila na domači zelenici Olimpija, ki je velenjski Rudar ugnala s 4:0 (2:0).

Velenjčani so v prejšnji sezoni na štirih tekmah proti Ljubljančanom osvojili kar deset točk. Tokrat pa so gladko ostali brez njih, saj so nogometaši Olimpije že v prvem polčasu prišli do zanesljive prednosti, ki so jo v drugem le še oplemenitili. Zmaji so tako spet na vrhu lestvice, imajo toliko točk kot Mariborčani, ki so v petek remizirali z Domžalami. Olimpija in Maribor sta tudi še edini ekipi, ki sta brez poraza.

Ljubljančani so dobili prvi polčas z 2:0, potem ko so bili večino časa za odtenek konkretnejši. Prvi zadetek so dosegli v 25. minuti, ko je Ricardo Alves zanesljivo izvedel enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Robert Pušaver, potem ko je ob levem robu kazenskega prostora spotaknil Issaha Abassa. Na 2:0 je povišal Stefan Savić v 44. minuti.

Sicer pa so pred tem pri Olimpiji poskusili še Kenan Bajrić z glavo, Dino Štiglec z leve strani kazenskega prostora in Savić, a je prvi meril mimo, drugi čez vrata, tretjemu pa je strel obranil Matej Radan, tako kot tudi Mitchu Apauu, ki je z glavo poskušal v mrežo spraviti odbito žogo po Savićevem strelu.

Velenjčani so imeli v prvem polčasu prav tako nekaj polpriložnosti, med drugim je Leon Črnčič v deveti minuti streljal z roba kazenskega prostora, a ni povzročil preveč težav Nejcu Vidmarju, Damjan Vuklišević pa je v 34. minuti z glavo žogo poslal čez gol. Vmes je nenevarno meril tudi povratnik v ekipo Dominik Glavina, ki se tudi sicer ni posebej izkazal.

Že v 52. minuti pa so Ljubljančani povišali prednost. Najprej je do strela v kazenskem prostoru prišel Savić, ki je v glavo zadel Radana, ta je po močnem udarcu obležal in posledično moral na nosilih iz igre (zamenjal ga je Marko Pridigar), odbito žogo pa je v prazno mrežo pospravil Nik Kapun.

V 65. minuti se je v kazenskem prostoru z velenjskimi branilci poigral Issah in prišel do strela, a z desne strani zadel le zunanji del mreže. Malce za njim je še enkrat poskusil Kapun, a z desne strani žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Po zatišju, kar zadeva nevarne akcije, je Olimpija piko na i visoki zmagi postavila v četrti minuti sodniškega dodatka, ko je Nathan Oduwa z desne strani podal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil Blessing Eleke. TA je preigral Pridigarja in žogo poslal v mrežo.

Prva zmaga Novogoričanov

Novogoričani so bili ob Triglavu in Ankaranu doslej edini brez zmage v tej sezoni. Toda to so dočakali danes na obračunu z Aluminijem, pa čeprav je dolgo kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zadetkov. Globoko v sodniškem dodatku pa je pozornost gostujoče obrambe padla, kar je unovčil Rok Grudina za zmagoviti zadetek. Tako se Kidričani še petič z Goriškega vračajo poraženi.

Uroš Celcer | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi polčas gledalcem ni ponudil zadetkov, čeprav sta si ekipi ob bolj ali manj enakovredni priigrali nekaj obetavnih akcij. Najlepše že v uvodnih minutah, ko je bil nekoliko podjetnejši Aluminij. Ta je zagrozil že v šesti minuti, ko je Žiga Škoflek prišel v kazenski prostor, Grega Sorčan pa mu je z dobrim posredovanjem odvzel žogo, dve minuti pozneje pa je Vedran Mesec povsem neoviran streljal z roba kazenskega prostora, toda bil malce premalo natančen.

Novogoričani so bili prvič nevarnejši v 11. minuti, ko je Dejan Žigon žogo poslal čez vrata, istemu igralcu pa je v 27. minuti strel iz bližine blokiral Nemanja Jakšić. Vmes je poskusil še Jaka Kolenc z več kot 20 metrov, a tudi on neuspešno.

V 49. minuti je Marko Nunić sicer zadel za Aluminij, a bil pri tem v prepovedanem položaju, tako da so sodniki upravičeno razveljavili zadetek. Tri minute pozneje je do priložnosti spet prišel Škoflek, toda malce z leve strani kazenskega prostora z levico zgrešil cilj. Na drugi strani zelenice je Bede Osuji z glavo iz ugodnega položaja grdo zgrešil, v 73. minuti pa so zadeli tudi Primorci, ko je po dolgi podaji Uroša Celcerja z leve strani v kazenski prostor z glavo žogo v mrežo spravil Andrija Filipović. A novogoriški napadalec je pred tem naredil prekršek, tako da je ostalo pri 0:0.

Malce pozneje Grudina zgrešil s strelom z glavo po podaji iz kota, v 84. minuti je Janžekovič ustavil še Žigonov strel z roba kazenskega prostora, že v četrti minuti sodniškega dodatka pa je domača ekipa vendarle prišla do zmage, ko je po Žigonovi podaji iz kota sredi kazenskega prostora sam ostal Grudina in z glavo žogo poslal v mrežo.

Prva liga TS, 5. kolo:

Maribor : Domžale  0:0 (0:0)
 
Celje : Triglav  1:1 (0:0)
Džinić 66.; Robnik 86.
 
Gorica : Aluminij  1:0 (0:0)
Grudina 95.
 
Olimpija : Rudar Velenje  4:0 (2:0)
Alves 25./11-m, Savić 44., Kapun 52., Eleke 94.
 
Nedelja:
Krško - Ankaran Hrvatini
 
LESTVICA:
1. Olimpija   13 točk
2. Maribor   13
3. Domžale   8
4. Krško   7 (-1)
5. Rudar Velenje   6
6. Celje   5
7. Triglav Kranj   4
8. Gorica   4
9. Aluminij    4
10. Ankaran-Hrvatini   1 (-1)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice