Šport > Nogomet
259 ogledov

Celje okrepila nekdanja reprezentanta

Temmu Pukki Dejan Kelhar Slovenija Finska prijateljska tekma Reuters
Okrepitve v Celju in Kidričevem.

Člansko moštvo nogometnega kluba Celje se je pred nadaljevanjem sezone okrepilo. Nova člana zasedbe trenerja Tomaža Petroviča sta postala Dejan Kelhar in Luka Žinko, ki sta slovenski nogometni javnosti dobro znana. S svojimi bogatimi izkušnjami bosta rumeno-modri zasedbi zagotovo dodana vrednost, verjamejo pri celjskem klubu.

Tako 33-letni branilec Kelhar kot tudi 34-letni vezist Žinko bosta v dresu Celje nastopala kot posojena nogometaša. Kelharja je v Celje posodila ljubljanska Olimpija, Žinka pa Domžale.

"Vsi igralci z izjemo Nikole Gatarića, ki so prišli pred novo tekmovalno sezono, so stari 22 let ali manj. Zdaj pa sta ekipo okrepila dva zelo izkušena nogometaša, kar je za vse te mlade fante več kot odlično. Z njima bodo lažje nogometno dozorevali ter se naučili marsikaj novega. Veseli smo njunega prihoda," je z zadovoljstvom dejal športni direktor NK Celje Jani Žilnik. Kelhar je v slovenski izbrani vrsti zbral šest, Žinko pa tri nastope.

Aluminij z novim branilcem

Aluminij se je okrepil s hrvaškim branilcem Matejem Rodinom. Enaindvajsetletni Splitčan je pred prestopom v Aluminij svoje izkušnje nabiral v hrvaški Lokomotivi in Šibeniku ter pri prvoligaškem bosanskem klubu Gabela.

Rodin je lansko sezono kot posojeni član zagrebške Lokomotive preživel v Šibeniku in pri dalmatinskem drugoligašu nekaj časa sodeloval tudi s sedanjim krškim strategom Stipetom Balajićem, poroča prvaliga.si. Visokorasli nogometaš je v 2. hrvaški ligi odigral 26 tekem in dosegel zadetek, klubu pa pomagal do sedmega mesta.

Pred lansko selitvijo v hrvaško prestolnico je v Splitu rojeni nogometaš igral za bosansko-hercegovskega drugoligaša Gabelo ter v dveh sezonah in pol zbral 44 nastopov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.