Šport > Nogomet
84 ogledov

Tudi Celjani z novim trenerjem

Tomaž Petrovič, Celje NK
Celjske nogometaše bo v prihodnjih sezonah vodil Tomaž Petrovič.

V prihodnjih treh sezonah bo nogometaše Celja vodil Tomaž Petrovič, ki bo imel vlogo menedžerja, so danes sporočili iz vodstva celjskega prvoligaša. Petrovič, ki je v zadnjih sezonah vodil Krško, bo imel tako nadzor nad sestavo in vodenjem prve članske ekipe in tudi strokovnega vodstva celjskega prvoligaša.

Sicer pa je osemintridesetletni Petrovič svojo člansko trenersko pot začel v v sezoni 2011/12 pri nekdanjemu Intebrlocku iz Ljubljane, člansko ekipo Krškega pa je prevzel januarja 2014 in jo popeljal v Prvo ligo Telekom Slovenije. V 60 tekmah v najmočnejši slovenski nogometni ligi je zbral 14 zmag, 22 neodločenih izidov in 21 porazov, v prvi prvoligaški sezoni pa je s Krčani končal na šestem mestu. V minuli sezoni ga je marca na trenerski klopi kluba iz Posavja zamenjal Rok Zorko.

Petrovičevo zamenjavo so v Krškem zahtevali predvsem švicarski vlagatelji, saj se ni strinjal z njihovimi zahtevami. Pri Celju so se v zadnjem času sicer otresli podobnih vlagateljev iz Ukrajine.

S Celjani, ki bodo priprave na novo sezono začeli v četrtek, sta pogodbi podaljšala branilca Jure Travner in Damir Hadžič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.