Bordeaux uradno potrdil prihod iz Celja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Bordeauxu uradno potrdili prihod Riere.
Oglej si celoten članek

Nekdanjega španskega reprezentanta Alberta Riero so imenovali za trenerja francoskega nogometnega drugoligaša Bordeauxa, so predstavniki kluba danes potrdili na družbenih omrežjih. Riera, ki se je na atlantsko obalo Francije preselil iz Celja, se je dogovoril za dveletno pogodbo, Celju pripada odškodnina v višini 600.000 evrov.

Enainštiridesetletni španski strateg je na trenerski klopi nadomestil Davida Guiona, ki ni izpolnil pričakovanj vodilnih mož kluba o dobrem izhodišču za vrnitev Bordeauxa v prvo francosko nogometno ligo.

Riera je med letoma 2003 in 2005 igral za Bordeaux, v karieri igralca pa je nosil tudi drese Liverpoola, Manchester Cityja, Espanyola in Galatasaraya. Proti koncu kariere je v Sloveniji igral za Zavrč in Koper.

Riera je večji pečat v slovenskem nogometu pustil kot trener. Ljubljansko Olimpijo je v minuli sezoni popeljal do slovenskega prvenstvenega in pokalnega dvojčka, nato pa se je poleti preselil v Celje, s katerimi se je zdaj razšel sporazumno.

Šestkratni francoski prvak Bordeaux, ki je po koncu sezone 2021/22 izpadel iz prve lige, je trenutno na skromnem 13. mestu v ligue 2. Za Bordeaux igra slovenski reprezentant Žan Vipotnik, ki ga je selektor Matjaž Kek vpoklical na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 Slovenije proti Finski in Severni Irski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.