Šport > Nogomet
238 ogledov

Bordeaux uradno potrdil prihod iz Celja

Albert Riera Profimedia
V Bordeauxu uradno potrdili prihod Riere.

Nekdanjega španskega reprezentanta Alberta Riero so imenovali za trenerja francoskega nogometnega drugoligaša Bordeauxa, so predstavniki kluba danes potrdili na družbenih omrežjih. Riera, ki se je na atlantsko obalo Francije preselil iz Celja, se je dogovoril za dveletno pogodbo, Celju pripada odškodnina v višini 600.000 evrov.

Enainštiridesetletni španski strateg je na trenerski klopi nadomestil Davida Guiona, ki ni izpolnil pričakovanj vodilnih mož kluba o dobrem izhodišču za vrnitev Bordeauxa v prvo francosko nogometno ligo.

Riera je med letoma 2003 in 2005 igral za Bordeaux, v karieri igralca pa je nosil tudi drese Liverpoola, Manchester Cityja, Espanyola in Galatasaraya. Proti koncu kariere je v Sloveniji igral za Zavrč in Koper.

Riera je večji pečat v slovenskem nogometu pustil kot trener. Ljubljansko Olimpijo je v minuli sezoni popeljal do slovenskega prvenstvenega in pokalnega dvojčka, nato pa se je poleti preselil v Celje, s katerimi se je zdaj razšel sporazumno.

Šestkratni francoski prvak Bordeaux, ki je po koncu sezone 2021/22 izpadel iz prve lige, je trenutno na skromnem 13. mestu v ligue 2. Za Bordeaux igra slovenski reprezentant Žan Vipotnik, ki ga je selektor Matjaž Kek vpoklical na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 Slovenije proti Finski in Severni Irski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.