Bosanci podarili zmago Brazilcem

Brazilcem je zmago na prijateljski tekmi v švicarskem St. Gallenu proti BiH šele v 90. minuti zagotovil Saša Papac, ki je zatresel lastno mrežo. Na tribunah se je zbralo kar 17.000 bosanskih navijačev. Srbi so z 2:0 odpravili Armence.
Oglej si celoten članek

Kombinirana zasedba Brazilcev je tudi s kančkom sreče v St. Gallenu z 2:1 ugnala Bosno in Hercegovino. Petkratni svetovni prvaki so slavili z avtogolom Saše Papca v sodnikovem podaljšku, potem ko so Bosanci zapravili več lepih priložnosti.

Nogometaše BIH je pred srečanjem še posebej naostrila izjava, ki jo je Neymar dal za brazilske medije, in sicer v smislu, kje je Bosna in da je bodo premagali z 8:0. Kapetan Emir Spahić je v tekmo kot ponavadi krenil srčno, njegovo ostrino pa je občutil prav Neymar po prekršku v deveti minuti: "To je bilo za tisto izjavo, da nam bodo dali osem 'komadov'," se je nasmehnil Spahić: "Mislim, da smo šli v tekmo s prevelikim spoštovanjem. Poznal se je strah, saj se proti Braziliji ne igra vsak dan. Iz minute v minuto pa smo igrali vse bolje in imeli celo možnost za popoln preobrat. Škoda, da tega nismo izkoristili. Če gledam na vse skupaj, sem zadovoljen.  Če pa dobiš še gol v sodniškem podaljšku, potem je to res nesreča." Spahić je pohvalil tudi navijače in dodal, da je soigralcem pred srečanjem dejal, da znova nastopajo v Zenici. Zbralo se jih je kar 17.000!

Brazilci so bolje začeli srečanje in že v četrti minuti povedli prek Marcela, že tri minute kasneje pa je Vedad Ibišević poravnal izid. Kasneje se mreži nista več zatresli. V 91. minuti pa je Papac po predložku Hulka zatresel lastno mrežo in odločil zmagovalca. Svoje priložnosti so imeli tudi Brazilci, a so bili tako kot Edin Džeko in sogiralci v zaključku akcij premalo zbrani.

Na drugem torkovem prijateljskem obračunu so Srbi z 2:0 odpravili Armenijo. Za zmago orlov sta že v prvem polčasu zadela Zdravko Kuzmanović in Branislav Ivanović.

Prijateljski tekmi:

Amrenija : Srbija 0:2 (0:2)
Kuzmanović (15), Ivanović (31)

BiH : Brazilija 1:2 (1:1)
Ibišević (13); Marcelo (4), Papac (90)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.