Šport > Nogomet
52 ogledov

Bosanci podarili zmago Brazilcem

Neymar Reuters
Brazilcem je zmago na prijateljski tekmi v švicarskem St. Gallenu proti BiH šele v 90. minuti zagotovil Saša Papac, ki je zatresel lastno mrežo. Na tribunah se je zbralo kar 17.000 bosanskih navijačev. Srbi so z 2:0 odpravili Armence.

Kombinirana zasedba Brazilcev je tudi s kančkom sreče v St. Gallenu z 2:1 ugnala Bosno in Hercegovino. Petkratni svetovni prvaki so slavili z avtogolom Saše Papca v sodnikovem podaljšku, potem ko so Bosanci zapravili več lepih priložnosti.

Nogometaše BIH je pred srečanjem še posebej naostrila izjava, ki jo je Neymar dal za brazilske medije, in sicer v smislu, kje je Bosna in da je bodo premagali z 8:0. Kapetan Emir Spahić je v tekmo kot ponavadi krenil srčno, njegovo ostrino pa je občutil prav Neymar po prekršku v deveti minuti: "To je bilo za tisto izjavo, da nam bodo dali osem 'komadov'," se je nasmehnil Spahić: "Mislim, da smo šli v tekmo s prevelikim spoštovanjem. Poznal se je strah, saj se proti Braziliji ne igra vsak dan. Iz minute v minuto pa smo igrali vse bolje in imeli celo možnost za popoln preobrat. Škoda, da tega nismo izkoristili. Če gledam na vse skupaj, sem zadovoljen.  Če pa dobiš še gol v sodniškem podaljšku, potem je to res nesreča." Spahić je pohvalil tudi navijače in dodal, da je soigralcem pred srečanjem dejal, da znova nastopajo v Zenici. Zbralo se jih je kar 17.000!

Brazilci so bolje začeli srečanje in že v četrti minuti povedli prek Marcela, že tri minute kasneje pa je Vedad Ibišević poravnal izid. Kasneje se mreži nista več zatresli. V 91. minuti pa je Papac po predložku Hulka zatresel lastno mrežo in odločil zmagovalca. Svoje priložnosti so imeli tudi Brazilci, a so bili tako kot Edin Džeko in sogiralci v zaključku akcij premalo zbrani.

Na drugem torkovem prijateljskem obračunu so Srbi z 2:0 odpravili Armenijo. Za zmago orlov sta že v prvem polčasu zadela Zdravko Kuzmanović in Branislav Ivanović.

Prijateljski tekmi:

Amrenija : Srbija 0:2 (0:2)
Kuzmanović (15), Ivanović (31)

BiH : Brazilija 1:2 (1:1)
Ibišević (13); Marcelo (4), Papac (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.