Boston in St. Louis ubranila domači led

Foto: Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu sta bili v noči na petek odigrani prvi dve tekmi konferenčnega polfinala.
Oglej si celoten članek

Boston Bruins so na prvi tekmi konferenčnega polfinala razveselili domače navijače, v dvoboju z najbolj vročo ekipo lige Columbus Blue Jackets so po podaljšku slavili s 3:2.

Charlie Coyle je bil junak večera v Bostonu, potem ko so Kosmatinci zaostajali, na koncu pa zrežirali preobrat proti Columbusu. Coyle je najprej 4:35 minute pred koncem zadnje tretjine poskrbel za izenačenje na 2:2, nato pa po nekaj več kot petih minutah igre v podaljšku gostiteljem zagotovil še zmago po spretni podaji Marcusa Johanssona.

Johansson je bil podajalec tudi pri Coylovem prvem golu. Coyle ima zdaj pet zadetkov v končnici za Kosmatince, ki so še sveži po razburljivem prvem krogu in sedmih tekmah proti Toronto Maple Leafs. Noel Acciari je k zmagi dodal zadetek, domači vratar Tuukka Rask pa je tekmo končal z 20 obrambami.

Columbus je bila ena najbolj vročih ekip lige, ki je dobila 11 od zadnjih 13 tekem, to pa je bil zanjo prvi poraz v končnici.

Foto/Video SŽ Olimpija po drami do trojne krone

Na zahodu pa so hokejisti St. Louisa s 3:2 ugnali Dallas, potem ko se je z dvema zadetkoma izkazal Vladimir Tarasenko. En zadetek je k zmagi gostiteljev prispeval še Robby Fabbri, vratar Jordan Binnington pa je hokejistom Dallasa, proti katerim je St. Louis izgubil tri od štirih tekem v rednem delu, ubranil 27 strelov.

Pri gostih sta se med strelce vpisala Jason Spezza in Jamie Benn, vratar Ben Bishop je zbral 17 obramb.

NHL Konec za branilce naslova

NHL, 2. krog končnice:

VZHOD:
Boston Bruins -  Columbus Blue Jackets 3:2*  /1:0/

ZAHOD:
St. Louis Blues - Dallas Stars 3:2  /1:0/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.