Šport
420 ogledov

SŽ Olimpija po drami do trojne krone

hokej Olimpija-Jesenice
1/18
Saša Despot
Hokejisti SŽ Olimpije so šestnajstič v samostojni Sloveniji postali državni prvaki.

SŽ Olimpija je na povratni tekmi v ljubljanskem Tivoliju premagala Sij Acroni Jesenice (5:2) in slavila s skupnim izidom 7:6. Finale se je igral na dve tekmi, odločal je seštevek obeh. V dvorani Podmežakla so bili Jeseničani uspešnejši s 4:2.

Gorenjci so bili tudi pred zadnjo tretjino v Tivoliju v dobrem položaju, saj je bil izid takrat 2:2. V zadnjem delu igre pa je za "zmaje" dvakrat zadel Miha Zajc, enkrat pa Žan Jezovšek in Ljubljančani so prišli do 16. državnega naslova, medtem ko so Jeseničani ostali pri dvanajstih.

SŽ Olimpija je v letošnji sezoni poleg prvenstva osvojila slovenski pokal, pred dnevi pa pobrala srebrnino tudi v Alpski ligi.

SLO ITA VIDEO Šport Risi vrnili udarec, zadel tudi Kopitar

Prva tretjina se je končala neodločeno, potem ko je v 11. minuti z igralcem manj po protinapadu zadel Aljaž Chvatal. Vodstvo Ljubljančanov pa je trajalo vsega 17 sekund, takoj zatem je na drugi strani iz bližine zadel Eric Pance.

Takoj po začetku druge tretjine so Ljubljančani povedli, pred golom se je lepo znašel Žiga Pešut. Jeseničani so izenačili v 33. minuti, potem ko je ob igri z igralcem več zadel Mathieu Gagnon, ko je spravil plošček v mrežo skoraj iz mrtvega kota z desne strani.

Zeleno-beli so si upanje vrnili v 50. minuti, ko je Zajc zadel za 4:2, na veselje polnih tivolskih tribun pa je v 55. minuti Jezovšek zadel za 5:2.

DP v hokeju na ledu, finale (povratna tekma):

SŽ OLIMPIJA - Sij Acroni Jesenice 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)  /2:4/
Chvatal 10., Pešut 22., Zajc 44., 50., Jezovšek 55.; Pance 11., Gagnon 33.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - državni prvaki

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.