Šport
125 ogledov

Zmaji ostali živi, odločitev v nedeljo

SŽ Olimpija Pustertal Facebook
Alpska hokejska liga bo novega prvaka dobila na odločilni sedmi tekmi, ta bo na sporedu v nedeljo.

Hokejisti SŽ Olimpije so v šesti finalni tekmi alpske lige premagali Pustertal iz Brunica (6:2). Ljubljančani so izid v zmagah izenačili na 3:3, odločilna sedma tekma bo v nedeljo na Južnotirolskem.

Prejšnja tekma na Južnotirolskem je pokazala, kako nepredvidljiv je lahko hokej in kako majhne stvari odločajo v finalu. Pustertal je bil po vodstvu s 3:1 v zmagah in 2:0 po 50 minutah povsem blizu lovorike, a so Ljubljančani nadoknadili zaostanek, izenačili 24 sekund pred koncem in zmagali v podaljšku. Samozavest je bila zato verjetno danes na njihovi strani, pa tudi spet zelo lepo napolnjena dvorana Tivoli. Čeprav tudi gostje niso bili brez podpore, je več kot 3500 ljubiteljev hokeja pripravilo vzdušje, kakršnega v Ljubljani v zadnjih letih ni bilo prav pogosto videti. Navijači pa so bili nato nagrajeni z lepo predstavo domačih igralcev in zanesljivo zmago ter preobratom v finalni seriji.

Tokrat je bil že začetek na ledu sanjski; že prvi napad je Janez Orehek po hitrem prodoru kronal z zadetkom. V naslednjih minutah so imeli domači premoč, a so delali tudi grobe napake, po eni od takšnih pa so gostje brez težav prišli do izenačenja. A dobre igre je bilo vendarle več kot napak, plod tega pa zadetek za prednost z 2:1, ko je ob igralcu več zadel Žiga Pešut.

Naslednja tretjina pa je bila takšna, da so se njihovi tekmeci skorajda povsem izgubili. Domači so se razleteli po ledu, streljali z vseh položajev, stisnili Pustertal pred vrata Keitha Furlonga, prisilili trenerja gostov k minuti odmora, nato pa so začeli padati še zadetki. Prvi ob koncu kazni na domači strani, ko je v protinapad pobegnil Miha Zajc, drugi pa le 13 sekund zatem, na navdušenje navijačev je bil uspešen Anej Kujavec. Ko je naslednji "power-play" po le 17 sekundah izkoristil še Aleš Mušič, verjetno nihče v Tivoliju ni več dvomil, da bo zmaga ostala doma. Za opozorilo so nato sicer gostje tudi izkoristili igralca več in znižali na -3, a tokrat ni bilo padca v zadnji tretjini, ki je Olimpiji odnesel zmagi na prejšnjih domačih tekmah.

Gostje so pričakovano zapretili in bili nevarnejši, toda domači so se odlično branili. Gostje so ob razmerju 4-4 v 48. minuti že prvič tvegali brez vratarja, toda kazen je bila takojšnja, kapetan Mušič pa je postavil piko na i odličnemu tivolskemu večeru. Olimpija je brez težav zadržala visok naskok in ima zdaj pred odločilnim spopadom bržkone tudi psihološko prednost. 

AHC, finale (šesta tekma):

SŽ Olimpija - Pustertal 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)  /3:3/
Orehek 1., Pešut 17., Zajc 30., Kujavec 30., Mušič 34., 48.; Gander 7., 36.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.